İran’da suikast önlemi: Fizikçileri saklıyor

İran’da evlerinden ve üniversitelerden uzaklaştırılan bilim insanları ile aileleri, Tahran’daki gizli evlere veya kuzeyde Hazar Denizi kıyısındaki bölgelerde villalara yerleştirildi. Bu isimlerden üniversitelerde ders verenlerin yerine nükleer programla ilgisi olmayan isimler atandı.

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, İranlı bilim insanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik bir liste olduğu ve bunlardan en az 30’unun haziran ayındaki 12 günlük savaş sırasında öldürüldüğü belirtildi.

İran’ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığını iddia eden İsrail ve ABD, Tahran yönetiminin nükleer programını ortadan kaldırmak istiyor. İsrail bu doğrultuda uzun süredir İranlı nükleer fizikçilere suikastlar düzenliyor.

İsrail istihbaratı ise İran’ın olası suikast durumunda çalışmaların aksamaması için bilim insanlarını ikişer ya da üçerli gruplar halinde çalıştırdığını düşünüyor. İsrail güvenlik kaynakları, İran’ın sakladığı belirtilen bilim insanlarından bazılarının nükleer savaş başlığı tasarımı gibi kritik alanlarda çalışmalar yaptığı görüşünde.

Related Posts

CHP’den ‘İBB borsası’ kurduğu iddia edilen avukatın serbest kalmasına tepki: Bu hafta HSK’ya bir şikayette daha bulunacağız

CHP’den ‘İBB borsası’ kurduğu iddia edilen avukatın serbest kalmasına tepki: Bu hafta HSK’ya bir şikayette daha bulunacağız

CHP Sözcüsü Yücel’den avukat Yıldırım ile ilgili çarpıcı açıklamalar: ‘Savcılar adına pazarlık yapıyor’

CHP MYK’sının sona ermesinin ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Avukat Mehmet Yıldırım ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yücel Yıldırım’a ilişkin: “Bu avukat özel yetkili. Savcılar adına pazarlık yapıyor. Ümit tacirliği yapıyor, işlediği suç en hafifinden nüfuz ticareti” dedi.

Süresiz nafakada kural değişiyor! Bakan açıkladı: Düzenleme yolda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süresiz nafakalara ilişkin yeni düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Emine Erdoğan’dan anıt ağaç paylaşımı: Ağaçlarımızı birlikte koruyalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, anıt ağaçların doğanın sabrını ve bereketini simgelediğini söyledi. Emine Erdoğan, “Ağaçlarımızı birlikte koruyalım.” dedi.

Avukat Epözdemir suçu Seçil Erzan dosyasına attı

Terör örgütüne yardım, casusluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan Avukat Rezan Epözdemir, hakkındaki suçlamaların Seçil Erzan davasıyla ilgili olduğunu söyledi.

Trump’ın hedefinde şimdi de evsizler var: Derhal başkentten taşının

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam evsizlerin ABD başkenti Washington’dan “uzağa” taşınması gerektiğini söyledi. Trump’ın bu açıklaması şehirdeki suç oranının arttığını iddia etmesinin ardından geldi. Ancak veriler Beyaz Saray liderini yalanlıyor …