Skip to content

Bensanadedim | Gündem ve Bilgi

Bensanadedim: haberler, gündem ve farklı konulardan içerikler

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Haber
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Reklam
  • Home
  • Sağlık
  • 81 ilde okullar için yeni eğitim yılı güvenlik tedbirleri

81 ilde okullar için yeni eğitim yılı güvenlik tedbirleri

Aslı Koç 14 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, yeni eğitim öğretim yılında çocukların okullarına güvenle gidip evlerine huzur içinde dönebilmeleri için güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

Çiftçi, “Emniyet ve jandarma ekiplerimiz, evlatlarımız için sahada. Anlık denetimlerle daha güvenli bir eğitim ortamı tesis ediyoruz. 81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. Öncelikli okullarımızda kullanılmak üzere 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik.” ifadelerini kullandı.

Okulların risk durumlarına göre değerlendirileceğini aktaran Çiftçi, okul kolluk görevlileri, güvenli eğitim koordinasyon görevlileri ve devriye ekiplerinin ihtiyaçlar doğrultusunda görevlendirileceğini kaydetti.

OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİMLER ARTIRILACAK

Bakan Çiftçi, eğitim öğretim yılı boyunca ülke genelinde “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” gerçekleştirileceğini belirtti.

Uyuşturucuyla mücadeleden trafik ve siber güvenliğe kadar öğrencileri tehdit edebilecek tüm alanlarda sahada olunacağını vurgulayan Çiftçi, çocukların güvenli şekilde eğitim görmesini ve ailelerin endişe yaşamamasını hedeflediklerini ifade etti.

Bakanlığın açıklamasına göre, okul giriş ve çıkış saatlerinde ekip ve devriye faaliyetleri artırılacak. Öncelikli olarak belirlenen okullarda güvenlik tedbirleri yoğunlaştırılırken güvenlik kameralarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek.

Okullarda görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik denetimler artırılacak, okul yönetimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki bilgi paylaşımı ve koordinasyon güçlendirilecek.

Okul çevresindeki internet kafeler, oyun salonları, büfeler, seyyar satıcılar ve benzeri işletmelere yönelik kontroller de ilgili kurumlarla koordinasyon içinde artırılacak.

Okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler açısından risk oluşturabilecek kişilere yönelik gerekli kontroller yapılacak. Mahalle sakinlerinden gelen ihbar ve gözlemler de değerlendirilerek ihtiyaç halinde ilave güvenlik önlemleri alınacak.

NARKOTİK DENETİMLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında ilgili kurumların katılımıyla güvenlik tedbirleri toplantıları düzenlenecek. Başta narkotik ekipleri olmak üzere kolluk birimlerinin okul önleri ve çevrelerindeki faaliyetleri artırılacak.

Okul çevrelerinde alkol, sigara ve tütün mamulleri ile kesici, delici ve yaralayıcı unsurların bulundurulması veya satışının önlenmesine yönelik denetimler de eğitim yılı boyunca sürdürülecek.

Öğrencilere kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri ve siber güvenlik konularında bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Trafik güvenliği kapsamında okul çevrelerinde yaya ve öğrenci güvenliğine yönelik denetimler artırılacak. Yayalara ilk geçiş hakkı verilmesine ilişkin kontrollerin yanı sıra trafik işaret ve levhaları ile diğer fiziki güvenlik önlemleri de denetlenecek.

Belirlenen eksikliklerin giderilmesi sağlanırken öğrencilerin okullarına güvenli ulaşımının temini amacıyla okul servis araçlarına yönelik kontroller de 2026-2027 eğitim öğretim yılı boyunca yoğunlaştırılacak.

31 BİN OKUL BAHÇE GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLECEK

Okullarda uygulanacak güvenlik tedbirleri kapsamında Bakan Çiftçi’nin duyurduğu 7 basamaklı güvenlik modeli doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 31 bin okul bahçe görevlisi kontenjanı tahsis edildi.

Görevlendirmelerin, okulların öncelik ve risk dereceleri dikkate alınarak yapılacağı bildirildi.

Bakan Çiftçi, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak tüm öğrencilere başarı diledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

The post 81 ilde okullar için yeni eğitim yılı güvenlik tedbirleri first appeared on .

Post navigation

Previous Ümit Yenişehirli yazdı: ‘Muzır’ın tarihinden bir tutam
Next Asya-Pasifik Sinema Ödülleri’nde En İyi Belgesel’e aday; “32 Metre”

Related Stories

Sakarya’da kanserde erken teşhisin önemi ve KETEM taramaları vurgulandı

Sakarya’da kanserde erken teşhisin önemi ve KETEM taramaları vurgulandı

17 Ekim 2026
Kanser Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Türleri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Kanser Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Türleri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri

15 Ekim 2026
Sigara satışında ‘kimlik şartı’ mı geliyor? Sağlık Bakan Kemal Memişoğlu’ndan yeni açıklama

Sigara satışında ‘kimlik şartı’ mı geliyor? Sağlık Bakan Kemal Memişoğlu’ndan yeni açıklama

13 Ekim 2026

Kategoriler

  • Eğitim (493)
  • Ekonomi (118)
  • Haber (258)
  • Sağlık (64)
  • Tanıtım (7)
  • Teknoloji (18)

Son Yazılar

  • Cumhuriyet Avukatları Grubu adayı Selanik hedeflerini anlattı: Gençlerin önü açılmalı
  • Kanalizasyona düştü yaralandı
  • TİKA Başkanı Eren, Türk dünyasında 35 yılda 6 binden fazla proje yapıldığını söyledi
  • Forgent Power Solutions hisseleri neden düşüyor?
  • ‘Yaşamsal Gelişim Yolculuğu’ çocukların sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi hedefliyor!
  • ABD’de milyarderler lüks malikaneleri yıkıp arazileri satıyor
  • Paris’te lüks mağazalar yağmalanırken Türk makarnacı 15 milyon dolarlık siparişi kaptı
  • El açma böreğin hamurunu böyle açın! Her yerine sürüp kat kat dizin
  • Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak: Beklentiler ne yönde?
  • Bingöl Karlıova’da sağanak caddeleri göle çevirdi, esnaf mazgalları açmaya çalıştı
  • Antalya’da 478 personel sağanakta görevde, Demre’de mahsur kalanlar tahliye edildi
  • Eskişehirli Ustadan Trump’a lületaşından özel hediye, yüzünü pipoya nakşetti
  • Kütahya Tavşanlı’da deprem tatbikatında okul 2 dakika 40 saniyede boşaltıldı
  • Ensonhaber’den ticaret odaları belgeseli: ‘Esnafın sırtındaki yük’
  • Mansur Yavaş, başkent oluşunun 103. yılında gençlere fırsat sunan Ankara istedi
  • Erken Teşhis Neden Önemlidir?
  • İnşaatlarda yeni dönem başlıyor: Bilim insanları, beton gibi dayanıklı süper buz üretti
  • Bilim dünyası insanlığa mucizeyi getiriyor: Nesli tükenmiş kuş hayata döndürülmek üzere
  • Yalova ve Kocaeli’de eğitime 1 gün ara verildi
  • SON DAKİKA | Valilikler peş peşe duyurdu! 6 ilde okullar tatil edildi
  • Hareket, yeni yapılanmasıyla küresel faaliyetlerini büyütüyor
  • Yeni anket Meclis dağılıma uyarlandı: Vekil sayıları belirlendi
  • Twin Vee Powercats hissesi bugün neden %6 yükseliyor?
  • Düzce Belediye Başkanı Özlü, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’yı ziyaret etti
  • İçerik Dağıtım Sistemi Test Yayını – 23 Ekim 2026



Yandex Metrica


You may have missed

Cumhuriyet Avukatları Grubu adayı Selanik hedeflerini anlattı: Gençlerin önü açılmalı

Cumhuriyet Avukatları Grubu adayı Selanik hedeflerini anlattı: Gençlerin önü açılmalı

25 Ekim 2026
Kanalizasyona düştü yaralandı

Kanalizasyona düştü yaralandı

25 Ekim 2026
TİKA Başkanı Eren, Türk dünyasında 35 yılda 6 binden fazla proje yapıldığını söyledi

TİKA Başkanı Eren, Türk dünyasında 35 yılda 6 binden fazla proje yapıldığını söyledi

25 Ekim 2026
Forgent Power Solutions hisseleri neden düşüyor?

Forgent Power Solutions hisseleri neden düşüyor?

25 Ekim 2026
| DarkNews by AF themes.