YÖK’ten Bilim İletişimi Ofisi Kuruluyor

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Bilim İletişimi Ofisi’ni, Yükseköğretim Kurulu bünyesinde kurarak üniversitelerimizde üretilen bilimi, yüksek ve güçlü bir sesle hem Türk kamuoyuna hem de dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin bilimsel gelişimini desteklemek ve Türk bilim insanlarını küresel ölçekte daha görünür hale getirmek amacıyla YÖK bünyesinde ‘Bilim İletişimi Ofisi’ kuruldu. Bu kapsamda, YÖK Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Bilim İletişimi Ofisi Üniversiteler Buluşması’ programına, YÖK Başkanı Erol Özvar, YÖK üyesi Naci Gündoğan ve çok sayıda davetli katıldı. Özvar, Bilim İletişimi Ofisi’nin amacına ilişkin, “Bilim İletişimi Ofisi’ni, Yükseköğretim Kurulu bünyesinde kurarak üniversitelerimizde üretilen bilimi, yüksek ve güçlü bir sesle hem Türk kamuoyuna hem de dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Bilim iletişimi ile sınırlarını dünyanın her bir yanındaki Türk bilim insanlarının akademik çalışmalarıyla oluşturacağı Bilim Vatan’ı inşa etmeyi amaçlıyoruz. Bilim insanlarımızın aralarındaki bağları güçlendirmeyi ve bu bağdan büyük bir güç birliği oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘BİLGİNİN DAHA ERİŞİLEBİLİR HALE GELMESİNE KATKI SAĞLAYACAK’

Bilim İletişimi Ofisi aracılığıyla Türkiye’deki bilim insanlarının uluslararası platformlarda daha fazla söz sahibi olabileceğini söyleyen Özvar, “Yükseköğretim Kurulu bünyesinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Bilim İletişimi Ofisi’nin temel hedefi, üniversitelerimizin yürüttüğü bilim iletişimi faaliyetlerini desteklemek ve bilim insanlarımızın araştırmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmalarına yardımcı olmaktır. Bilim İletişimi Ofisi, bilim insanları ile medya profesyonelleri, politika yapıcılar ve toplum arasındaki etkileşimi artırarak, bilginin daha erişilebilir ve anlaşılır hale gelmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

‘ORTAK PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ’

Sesini duyuramayan bilim insanlarına kürsü kurup onların sesi olduklarını kaydeden Özvar, “Biz bilimi dünyanın iyiliği için yapan herkese kapılarımızı hep açtık, açık tutmaya da devam edeceğiz. Uluslararası bilim iletişimi ağları kurarak, bilim insanlarımızın dünya çapında daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlayacağız. Başta Türk dünyası ve gönül coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada üniversitelerle ve araştırma merkezleriyle ortak projeler geliştirerek, küresel ölçekte bilgi paylaşımını artıracağız” ifadelerini kullandı.

‘TÜRK BİLİM İNSANLARI BİRLİKTE ÇALIŞACAK’

Bilim İletişimi Ofisi bünyesinde yeni projeler geliştirildiğini söyleyen Özvar, “Bunlardan ilki Türkiye’deki ve dünyadaki Türk bilim insanlarını bir araya getirecek bir platformdur. Türk bilim insanlarının envanterinin yer alacağı, adına ‘Bilim Vatan’ dediğimiz bu büyük iş birliği ile dünyadaki Türk bilim insanları güç birliği yapma ve birlikte çalışma imkanı bulacaklar. Dünyanın dört bir köşesinde eğitimlerini sürdüren doktora öğrencilerimizi de dahil edeceğimiz bu platform sayesinde, genç araştırmacılar kıdemli bilim insanlarıyla doğrudan iletişim kurarak akademik mentörlük ve rehberlik alabileceklerdir. Böylece, Türkiye’nin bilimsel ekosistemi daha güçlü, sürdürülebilir ve küresel ölçekte daha etkili bir hale gelecektir” dedi.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.