Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: Partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Mustafa Yeneroğlu’nun İstifasını Değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mustafa Yeneroğlu‘nun istifasına ilişkin olarak kendisinin bu istifadan daha önceden haberdar olduğunu belirterek, “Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var” dedi.

Sözcü TV’de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, Yeneroğlu’nun istifası ile ilgili şunlara değindi.

“Bizler üzüldük kuşkusuz. Bütün arkadaşlarımız üzüntü duydu. Mustafa Bey bizim kurucularımızdan, çok büyük emeği oldu. Mustafa Bey mesele haksa çok büyük hassasiyeti olan bir arkadaşımız. Tüm çalışmalarını duygu yoğunluğuyla yapan bir arkadaşımız. Mustafa Bey’in Türkiye’ye katkıları devam edecektir.”

“Bizim dostluğumuz onunla baki olur. Umarım kendisi için bir başka başlangıç olur. Benden helallik dilemişti. Ben yine buradan canlı yayında da söyleyeyim.”

“Benim şahsi hakkın sonuna kadar helal olsun. Partili olmasa da bizim çalışmalarımıza katkı veren çok insan var. Eminim ki biz de Mustafa Bey’in çalışmaların istifade etmeye devam edeceğiz.”

“Bizim AK Parti’den Ayrılışımızın Köklü Sebepleri Var”

Milletvekillerinin AKP’ye katılma ihtimaline karşın sorulan soruya da yanıt veren Babacan, bunun söz konusu olmadığını açıklayarak şunları söyledi.

“Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak, herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var. Türkiye’deki adaletsizlikler, yolsuzlukla mücadele konusu… Bunlarla ilgili hiçbir değişiklik yok. Bu sebepler aynen durduğuna göre benim ya da başka arkadaşlarımızın AK Parti’ye dönmesi söz konusu olmaz. Tutarsızlık olur.”


Sorgu: Bir Kız Çocuğu Neden Babasını Öldürmek İster?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan Hükümeti Kaynakları: Uçağın Düşmesine Rus Hava Savunma Sistemi Neden Oldu

TIKLAYIN – Narin Güran Davası | Aile Meclisinin Toplantı Videosu Mahkemede İzletildi: Çobanı Önce Darbedip, Sonra Saat Hediye Etmişler

TIKLAYIN – MHK’den Devrim Niteliğinde Karar: Hakem Atamalarında Sistem Değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın Asgari Ücret Paylaşımına Cevap Yazmıştı: 2 Kere Gözaltına Alınan Kadir İpek Tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi Dizisinin Köşkü Kül Oldu: Sabotaj İhtimali Değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “Bildiri Krizi”; 13 Milletvekili Metnin Dilini “Ağır” Buldu, Değişiklikten Sonra Imzacı Sayısı Yükseldi İddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın Açtığı Vasi Davasında, “İnan Kıraç Hangi Toplantıda Olduğunun Farkında Değildi” Belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 Ay Sonra Faizi İndirdi

Related Posts

İsrail’in tehdit ettiği yardım gemisi yolda: Asla durmayacağız!

Gazze’ye yönelik kuşatmayı kırmak ve insani bir deniz koridoru oluşturmak amacıyla yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (Freedom Flotilla Coalition – FFC) bağlı “Madleen” isimli insani yardım gemisi, yolculuğunun 6. gününde. Gemide bulunan …

Kurban Bayramı’nda ilk gün: 14 bin 372 kişi sağlık tesislerine başvurdu

Kurban Bayramı’nın ilk gününde, kurban kesimi sırasında yaralanan 14 binden fazla kişi hastanelik oldu. Sağlık Bakanı Memişoğlu, kesimlerin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

AKP ilçe başkanı ‘İmamoğlu’ stickerlerı üzerine tehdit etti, CHP Gençlik Kolları rest çekti

Kocaeli’de Derince’de AKP İlçe Başkanı Mustafa Tırpan, Derince genelinde gençler tarafından yapıştırılan “İmamoğlu her yerde” stickerları üzerine sosyal medya üzerinden “bu yapılan suçtur. Kanunen bedeli olur” dedi. CHP Gençlik Kolları ise “Biz bu ülkeyi stickerlarla, afişlerle, bayraklarla donatacağız! Siz söktükçe biz asacağız. Siz yasakladıkça biz daha çok var olacağız” yanıtı geldi.

Resmen doğrulandı: İtalya’da Meloni hükûmeti, İsrail yapımı casus yazılımla göçmenler için çalışan aktivistlerin telefonlarını hacklemiş!

Resmen doğrulandı: İtalya’da Meloni hükûmeti, İsrail yapımı casus yazılımla göçmenler için çalışan aktivistlerin telefonlarını hacklemiş!

Trump Musk kavgası son hız devam ediyor: Milyarderden ABD’de yeni parti sinyali

ABD Başkanı Donald Trump’la arası açılan eski Beyaz Saray danışmanı ve teknoloji milyarderi Elon Musk arasındaki gerilim sürüyor. Musk son olarak ABD’de yeni bir siyasi parti kurulmasına işaret eden bir paylaşım yaptı. Musk, sahibi olduğu X …

Japonlar Ay’a giderken yolda kaldı

Japonya merkezli uzay girişimi ispace, Ay yüzeyine iniş yapma hedefiyle yola çıktığı ikinci görevinde de başarısız oldu.