Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Yapay Zeka Kullanırken Gereksiz Sorgulardan Kaçınmak Önemli

Hayatın her alanında etkinliği giderek artan yapay zekayı kullanırken gereksiz ve çok uzun sorgulardan kaçınılması, bu teknolojideki maliyetleri düşürme açısından önem taşıyor. Veri merkezlerinin ve yapay zeka modellerini çalıştıran sistemlerin enerji tüketimi, hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Bu noktada yapay zeka modellerinin gereksiz ve çok uzun sorgulardan kaçınarak maliyetleri düşürmeye katkı sağlayacağı belirtiliyor. Her sorgunun sistemler üzerinde yük oluşturduğu ve bu durumun maliyetlere yol açtığı vurgulanıyor.

“Yapay Zeka, İş Dünyasında Köklü Değişimlere Neden Oluyor”

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) Genel Başkanı Mustafa Çalış, yapay zekaya yatırım yapan ülkelerin gelecekte söz sahibi olabileceğini vurgulayarak Türkiye’nin yapay zeka alanında önemli bir konum elde edebileceğini ifade etti. Yapay zekanın otomasyon yeteneklerinin iş dünyasında köklü değişimlere neden olduğunu belirten Çalış, bu durumun yeni iş alanları yaratmasının yanı sıra bazı endişeleri de beraberinde getirdiğini aktardı.

“Gereksiz veya Uzun Sorgular Maliyetleri Artırabilir”

OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman‘ın dikkat çektiği gibi yapay zeka modellerinin işletilmesi her sorgunun enerji maliyetlerine neden olabilir. Bu maliyetler, modelin karmaşıklığına ve kullanım sıklığına bağlı olarak artabilir. Dolayısıyla, yapay zeka modellerini kullanırken gereksiz veya uzun sorgulardan kaçınmanın maliyetleri düşürebileceği önemle vurgulanıyor. Aşırı nazik veya gereksiz ifadelerin kullanılması da sistem kaynaklarının tüketimine ve dolayısıyla maliyet artışına sebep olabilir. Ancak bu durum kaba iletişim anlamına gelmez, sadece maliyetler üzerinde etkilidir.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.

Google, “teknoloji iyidir” filmleri çekecek!

Arama devi, teknoloji ürünlerinin pozitif yönlerini öne çıkaracak film ve tv dizileri peşinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir