Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüşme Gerçekleştirdi

DEM Parti‘ye mensup olan milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında bulunan terörist lider Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını yakında açıklayacaklar. Görüşme hakkında ayrıntılı bilgiler, DEM Parti tarafından yapılan resmi açıklamada paylaşılacak.

Partinin açıklamasına göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da bulunan PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmeye dair detayları Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında izleyicilerle paylaştı.

Altan Sancar, görüşmenin detaylarını şu şekilde aktardı: “Bu gece önemli gelişmeler yaşanacak. Gelecek açıklama öncesinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi ve belirli heyetlerin belirli yerlere gitme ihtimali bulunmakta. Yarın yapılacak açıklamanın öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları merakla beklenmekte.”

‘MHP Liderinin Çağrısına Uyumlu Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama yapılacak ve PKK‘nın silah bırakması yönünde çağrıda bulunulacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam etmekte.

‘Silah Bırakma Çağrısı Bekleniyor’

Yarın içerisinde silahları bırakma ve silahlı mücadeleyi sonlandırma yönünde bir açıklama yapılması öngörülmekte. Görüşmelerin hangi yerlerde gerçekleşeceği henüz net değil fakat yapılan görüşmelerin bu çağrının yapılacağına işaret ettiği belirtilmekte.

Related Posts

Çaykara’da 75 kişilik bir grup yaylada kayboldu

Trabzon’un Çaykara ilçesi Uzungöl bölgesindeki Demirkapı yaylasında yürüyüşe çıkan 75 kişilik bir grup kayboldu. Ekipler arama çalışması başlattı.

Tahran’da yollar kilitlendi: Halk akın akın şehri terk ediyor

İsrail’in Tahran’a yönelik saldırıların şiddetini artırmasının ardından halk Tahran’dan çıkmaya başladı. Şehrin çıkış yolları yoğunluktan kilitlenirken, araçlar kilometrelerce uzunlukta bir konvoy oluşturdu.

Ürdün, hava sahasını sivil uçuşlara yeniden açtı

Ürdün, geçici olarak kapattığı hava sahasını yeniden sivil uçuşlara açtı.

Trabzon’da sınava geç kalan öğrenciyi polisler yetiştirdi

Trabzon’da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumuna geç kalan öğrenciyi polis ekipleri okula motosikletle yetiştirdi.

Gerilim üst seviyede! İran-İsrail arası bölgede uçuşlar durdu

İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarının ardından bölgedeki hava sahalarında ciddi bir sivil uçuş azalması yaşanıyor. Flightradar24’ün 14 Haziran tarihli canlı uçuş trafiği haritasına göre, İran hava sahası neredeyse tamamen boşalmış durumda. Güvenlik kaygıları nedeniyle birçok uluslararası hava yolu şirketi rotalarını yeniden belirledi.

Ürdün, 24 saat sonra hava sahası için yeni karar

Ürdün, İsrail’in İran’a yönelik saldırısı sonrası bölgede yaşanan gerilim nedeniyle tedbir amaçlı olarak kapattığı hava sahasını 24 saat sonra yeniden açtı.