Tekirdağ’da sular çekilince binlerce yıllık gerçek ortaya çıktı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi’nde deniz yaklaşık 10 metre çekildi. Mevsimsel gelgitler nedeniyle oluşan çekilme sonucu, normalde su altında kalan ve bölge halkı tarafından ‘Kral Yolu’ olarak bilinen kayalıklar su üstüne çıktı.

Sahilde yürüyüş yapan Hüseyin Sakalar, her yıl bu mevsimlerde suyun çekildiğini belirterek, “Bu kayalar normalde suyun altında kalıyor. Ama bu mevsimlerde sular çekiliyor. Her sene bu olay oluyor” dedi.

İNSANLARIN TEDİRGİNLİK YAŞAMASINA GEREK YOK”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Özşahin, deniz çekilmesinin meteorolojik bir durumdan kaynaklandığını ve olağanüstü bir durum olmadığını söyledi. Özşahin, “İnsanların denizin çekilmesinden dolayı tedirginlik yaşamasına gerek yok. Dönemsel olarak belli mevsimlerde rüzgarın hep aynı yönde esmesiyle beraber ortaya çıkan bir hadisedir” diye konuştu.

Denizin çekildiği alanlar dronla havadan da görüntülendi.

Related Posts

Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Ankara’daki etkinlikte Pakistan mangoları tanıtıldı, diplomatik katılım sağlandı.

İsrailli Bakan istifasından bir gün önce Kudüs’teki mülklere el koyma kararı aldı

Kudüs İşleri ve Yahudi Mirası Bakanı Meir Porush, Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi CEO’su Herzl Ben-Ari’ye mektup yazarak Yahudi Mahallesi’ndeki tüm mülklerin kamulaştırılarak Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi’ne devredildiğini duyurdu.

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

Cemil Koç’un İki Cinayeti: Tutuklandı

Cemil Koç, Ayşe Tokyaz’ın öldürülmesinin ardından, Türkmenistanlı Ejegul Ovezova’nın cinayetinden tutuklandı.

Ünye’de Sünnet Şöleni Coşkusu

Ordu’da 34. Uluslararası Festival kapsamında 70 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi.

Seçer’den Adaletli Yönetim Vurgusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini adaletli ve liyakat temelli bir anlayışla yürüteceklerini belirterek, “Felsefemiz; belediyelerin siyasi görüş farkını bir kenara bırakmak ve TBB’yi adaletli bir anlayışla yönetmek olacaktır” dedi.