T24 Haber Merkezi
Sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Nermin K. isimli vatandaş, tahliye edildi.
Sosyal medyada yayınlanan bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesine hakaret ve iftirada bulunduğu suçlamasıyla, Nermin K. isimli vatandaş hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Nermin K.’nın gözaltına alınarak tutuklandığı bildirilmişti. CHP İstanbul İl başkanı Özgür Çelik, 27 Ocak’ta tutuklanan Nermin K.’nın tahliye edildiğini duyurdu.
Özgür Çelik, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 8 gündür cezaevinde tutulan Nermin Hanım tahliye edildi. Tutukluluğu boyunca avukatlarımız ve hukuk komisyonumuz ile sürecini yakından takip ettik. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun. Büyüklerimize sözümüz olsun; erken seçim sandığı gelecek, bu zorba düzenden hep birlikte kurtulacağız.”
More Stories
Gülüç’te Yeni Başkan: Sadık Kara
Siyasi yasak ve hapis istemi! Ekrem İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Aksaray’da sır olay: Yalnız yaşayan kişi evinde ölü bulundu