“Şirketlerin AI Entegrasyonunu Öncelikli Olarak Değerlendirmesi Gerekiyor”

Yapay Zeka Yazılım Geliştirme Süreçlerinde Benimsenme Hızla Artıyor

Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının hızla yükseldiğini söyleyen Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, bu teknolojinin uygulama geliştirme süreçlerindeki kullanımının süreci hızlandırıp maliyetleri düşürdüğünü belirtti. Tekmen, yazılımcılar arasında yapay zeka tabanlı araçların tercihinin arttığını ve şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Tekmen, uygulama geliştiricilerin yapay zeka tabanlı araçları kullanma oranının artacağını öngörerek, “2025 yılında geliştiricilerin yüzde 60’ından fazlasının AI araçlarını kullanarak uygulama geliştirmeye yöneleceğine işaret eden verileri şimdiden görüyoruz. Yapay zeka tabanlı akıllı uygulamalar geliştirerek bu dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tekmen yapay zekanın perakende, lojistik, finans ve üretim gibi dinamik alanlarda stok yönetimi, talep tahmini, risk analizi ve otomasyon gibi alanlarda performans artışlarına yol açtığını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın geleneksel iş yapış biçimlerini değiştirerek teknolojiyi erken benimseyen firmalar ile dijital dönüşümü zorlanan kuruluşlar arasındaki farkı belirginleştirdiğini ifade etti.

‘Yapay Zeka Ürün Geliştirme Süreçlerini Hızlandırıyor’

Tekmen, yapay zekayı etkin şekilde kullanan işletmelerin maliyet avantajı elde etmenin yanı sıra, ürün geliştirme sürelerini kısaltarak pazara giriş hızını artırdığını ve müşteri deneyimini iyileştirdiğini belirtti. Yapay zeka entegrasyonunun rekabetin belirleyici unsurlarından biri haline geldiğini ifade eden Tekmen, ajanslarının yapay zekayı yazılım geliştirme süreçlerinin merkezine aldığını ve bu yöntemin projelerin sürelerini kısaltarak müşterilere inovasyon esaslı çözümler sunma kapasitesini artırdığını söyledi.

Tekmen, yapay zeka yazılım pazarındaki büyümenin büyük şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti. Küçük işletmelerin ve girişimcilerin artık AI tabanlı çözümleri iş süreçlerine entegre edebildiğini dile getiren Tekmen, yapay zekanın kullanımının müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu ve veri analizi gibi alanlarda KOBİ’lere büyük avantajlar sağladığını söyledi.

‘Avrupa’dan Orta Doğu’ya Birçok Projeye İmza Attık’

Umay Ajans olarak markaların dijital dünyada varlığını güçlendiren yenilikçi bir role sahip olduklarını belirten Tekmen, Web tasarımı, yapay zeka araçları ve mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda müşterilerine etkili çözümler sunduklarını ve Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar birçok uluslararası projeye imza attıklarını söyledi. Tekmen, teknoloji ve tasarımın buluştuğu noktada çalışmalarına devam edeceklerini ve yapay zeka tabanlı çözümleriyle müşterilerinin dijital geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

İstanbul’a 4 yeni millet bahçesi! Bakan Kurum: Bu aziz şehri güzel yarınlara kavuşturacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıl Dönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Batı’nın siyasi kibri bitti. Teknoloji kibri de bitiyor. ABD’nin füze, Almanya’nın motor, İsrail’in SİHA tekeli yok. Kaynaklar ve pazarlar gidiyor. Büyük çalkantılar bekleyin. Parçalanma Batı’da başlar. İmparatorluklar çökecek.

21. yüzyılın güç kırılasının, yükselişinin en sürpriz örneği Türkiye’dir, bu kesin. ABD’den de baksanız, Avrupa’dan da baksanız, Rusya veya Çin’den de baksanız bu böyle. Tarihten de baksanız, coğrafyanın yeni gerçekleri üzerinden de baksanız bu böyle. Dostlarının ya da düşmanlarının gözü ile baksanız da bir şey değişmiyor. BİR KEZ DAHA O JEOPOLİTİK AKIL VE YİNE ANADOLU’DAN. SON HAZIRLIKLAR BUNLAR! Şu an dostları alkışlıyor, düşmanları bu “hızı nasıl yavaşlatırız” diye çareler arıyor. İşte tam bu

Bizim faiz düşmanlığımız Hz. Adem’den beridir

Dün gazetemiz Yeni Şafak, “Faiz arttı, döviz yükseldi, enflasyon azdı, üretim düştü, sanayi duruyor” manşetiyle yayınlanınca pek çok eşim dostum bana ulaştı. Soruları ortaktı: “Ne oluyor?” Benim de cevabım netti: “Yahu bizim faize de faizli ekonomiye de düşmanlığımız Hz. Adem’e dayanır. Hz. Adem’in yeryüzüne indiği günden beri faiz bize haramdır ve faizle mücadeleyi bir ölüm kalım meselesi olarak değerlendiririz.” “Biz” dediğim toplama bir açıklık getirmem gerekir mi bilemiyorum. “Biz” işte. Allah’ın

Banka dışı finans sektörünün işlem hacmi yüzde 73 arttı

FKB’nin açıkladığı finansal kiralama, faktoring, finansman, varlık yönetim ve tasarruf finansman şirketlerinin 2025 yılı ilk çeyrek konsolide verilerine göre, Birliğin temsil ettiği beş sektörün bu dönemde işlem hacmi 695 milyar lira, aktif toplamı 1 …

Hayatdışının Ocak-Mart 2025 dönemiyle ilgili teknik sonuçları gösterdi: Trafikte büyük zarar!

Hayatdışında ilk üç aylık teknik kâr yüzde 30.6 artışla 26.8 milyar lira olurken zorunlu trafik sigortasında 15.6 milyar lira zarar açıklandı.

Otomotiv devi Türkiye’de elektrikli araç üretecek: Yeri belli oldu

Türkiye yabancı otomotiv devlerinin üretim merkezi olmaya doğru gidiyor. Halihazırda birçok otomotiv şirketinin üretim yaptığı Türkiye’de son zamanlarda elektrikli araç üretmi dikkat çekiyor. Daha önce elektrikli otomobil üreticisi BYD, Manisa’da …