Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer: Trump, bu gecenin hesabını Amerikan halkına vermelidir

Chuck Schumer, Trump’ın İran’daki Nükleer Tesislere Yapılan Hava Saldırısına Net Açıklama İstedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki üç nükleer tesise yapılan hava saldırısına onay vermesinin ardından Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Trump’tan ve Beyaz Saray’dan net açıklama talep etti. Schumer, askeri operasyonun tek taraflı yürütülmemesi gerektiğini vurgulayarak Kongre’nin bilgilendirilmediğini belirtti.

Schumer, “Trump, bu gece alınan eylemler ve bunların Amerikalıların güvenliği açısından etkileri konusunda Amerikan halkına ve Kongre’ye net cevaplar sağlamalıdır” dedi.

Demokrat lider, Beyaz Saray’ın saldırıyı önceden Kongre’ye bildirmemesine tepki gösterdi ve “Hiçbir başkanın, dengesiz tehditler ve hiçbir strateji olmaksızın, ülkeyi savaşa sürüklemesine izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

“Senato’da Savaş Yetkileri Yasası Görüşülmeli”

Chuck Schumer, Senato Çoğunluk Lideri John Thune’a çağrıda bulunarak Kongre’nin denetim yetkilerini devreye sokması gerektiğini belirtti ve “Savaş Yetkileri Yasası’nın Senato’da görüşülmesi ve yürürlüğe konulması gerekiyor” dedi.

Schumer, bu adımın hem Trump’a karşı hem de anayasal denge açısından gerekliliğine inandığını belirtti. Ayrıca İran’ın tehditlerinin farkında olduklarını ancak stratejik ve koordineli bir şekilde yanıt verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Geniş Kapsamlı Savaş Tehlikesi Arttı”

Schumer, “İran’ın acımasız terör kampanyası, nükleer hırsları ve bölgesel saldırganlığıyla yüzleşmek için güçlü, kararlı ve stratejik adımlar atmamız gerekiyor. Daha geniş, daha uzun ve daha yıkıcı bir savaş tehlikesi artık önemli ölçüde arttı” şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.

Related Posts

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den kritik açıklama

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin İsrail’in ülkesine saldırılarıyla başlayan çatışmaları diplomasi aracılığıyla sonlandırmaya ilgi duymadığını belirterek, “Artık onlara nasıl güvenebileceğimizi bilmiyoruz.” dedi.

Memleketinde mezarını kazdırdı: 1 gün sonra öldü

Bingöl’ün Solhan ilçesine yakınlarını ziyarete gelen Muzaffer Diken, aile kabristanında kendisi ve eşi için mezar kazdırdıktan 1 gün sonra fenalaşıp hayatını kaybetti. Son yolculuğuna uğurlanan Diken’in, ölümünden 1 gün önce çekilen ve kazdırdığı mezarı gösterdiği anların cep telefonu kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

ABD ile İran görüştü iddiası!

ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile doğrudan temas kurduğu öne sürüldü. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, İsrail’in geçtiğimiz hafta İran’a yönelik başlattığı saldırıların ardından …

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 7. gün: Netanyahu, “ABD zaten yardımcı oluyor” dedi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 7. gün: Netanyahu, “ABD zaten yardımcı oluyor” dedi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

Sosyal medyada skandal dans tepki çekmişti: Muğla’da turizm güvenliği toplantısı düzenlendi

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen Turizm Güvenliği Toplantısı’na Aydın, Muğla, Antalya ve Balıkesir valileri katıldı. Toplantıda, özellikle Marmaris ve Kuşadası gibi turistik bölgelerdeki güvenlik önlemleri ele alındı.

SON DAKİKA: İmamoğlu’nun avukatı ifadeye çağrıldı

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan ifadeye çağrıldı.