Sakın çitilemeyin, ovun! Bu yöntem kot pantolondaki deterjan lekesini yok ediyor

Çamaşırların üzerinde kalan deterjan lekeleri kalıcı olabilir. Giysilerin yapısını bozan bu durum önlem alınmadığında birçok kıyafetin çöpe gitmesine neden olur.

Kot pantolon kumaşı diğer kumaşlardan daha zorlayıcı olabilir. Lekeleri çıkarma işlemi bu pantolon modelinde uğraştırıcıdır. Özellikle deterjan lekesi, kot pantolonlarda beyazımsı bir renk salmaya başlar. İşte bu görüntüyü ortadan kaldırmak için yapılması gerekenler.

Hemen müdahale edin

Deterjan lekesi bekletildiğinde zorlayıcı olabilir. Bu nedenle leke oluştuğu zamanlamada müdahale etmek çok çabuk temizlenmesini sağlar. Leke tazeyken çıkarılması kolay olur.

Lekeyi çitilemeyin

Genellikle lekeli bölgeler temizlenirken çitileme işlemi uygulanır. Ancak söz konusu deterjan lekesi olunca, çitilemek yanlış bir karar. Kazıma işlemi kot pantolonun yapısına zarar verebilir ve deterjanın yayılmasına neden olur.

Bölgesel temizlik

Deterjan lekesini çıkarmak için leke üzerine sabun, deterjan sürüp ılık suyla bölgesel bir temizlik yapabilirsiniz. Lekeyi çitilemeden ovun. Ilık su sayesinde pantolon kumaşı yumuşayacaktır.

Sirkeli su

Deterjan lekesini çıkarmak için sirkeli su kullanabilirsiniz. Bir kabın içerisine sirkeli su ekledikten sonra kot pantolonun lekeli kısımlarını suya batırabilirsiniz. Ardından temiz bir bezle hafifçe silebilirsiniz.

Limon suyu

Asidik özelliği sayesinde etkili bir leke çıkarıcı olan limon suyu, deterjan lekesini ortadan kaldırabilir. Bir miktar limon suyunu deterjan lekesine sürün ve bekletin. Ardından durulayabilirsiniz. Limon suyu deterjanın erimesini sağlayacaktır.

Leke çıkaran spreyler

Pantolona bulaşan deterjan lekesi normalinden çok daha fazlaysa, çıkarmakta güçlük çekiyorsanız leke çıkarıcı spreylere başvurabilirsiniz. Bu spreyleri kullanarak lekeli alanları sıkabilir ve temizleyebilirsiniz.

Deterjan lekesini çıkarmak kumaş türüne, lekeli bölgeye ve etiket talimatlarına göre farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle kot pantolonun talimatlarını kontrol ederek bir yol izlenebilir. Kıyafetlere zarar vermeden tekrar kullanılabilir hale getirmek önemlidir.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir