PPK metninde kritik ifade değişikliği ne anlama geliyor? Eski başekonomist açıkladı

Merkez Bankası Faiz Kararını Sabit Tutarak Sıkı Para Politikasını Devam Ettirme Kararı Aldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararını açıkladı. Merkez, faiz oranını yüzde 46’da sabit tutma kararı aldı.

Gecelik borç verme faiz oranını yüzde 49’da sabit tutan Merkez Bankası, enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikasının devam edeceğini belirtti.

PPK metninden “Gerekirse duruşu sıkılaştırırız” ifadesi çıkarılarak, sadece “tüm araçlar kullanılacaktır” ifadesine yer verildi. Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, bu adımı temmuz ayında faiz indirimine gidileceği şeklinde yorumladı.

Prof. Dr. Hakan Kara yaptığı açıklamada, “‘Sıkılaştırılacaktır’ ifadesinin çıkması Temmuz’da bir aksilik olmazsa faiz indirileceğine işaret ediyor.” dedi.

ENFLASYONA DİKKAT ÇEKTİ

Dr. Burcu Aydın ise metinde enflasyonla ilgili ifadelere dikkat çekti. “Merkez Bankası enflasyon görünümüne ilişkin daha olumlu” diyerek, “Enflasyonun ana eğilimi mayıs ayında gerilemiştir.” ve “Öncü veriler ana eğilimdeki düşüşün haziran ayında da devam ettiğine işaret etmektedir.” ifadelerine vurgu yaptı.

Related Posts

İngiltere Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizi kararını açıkladı. BoE, haziran ayı faizini yüzde 4,25’te sabit tuttu.

Spot piyasada elektrik fiyatları! (19 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 10,3 artarak 2 milyar 20 milyon 125 bin 76 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 20.00’de 3 bin …

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yatırım taahhütlü avans kredisi desteği 500 milyar liraya çıkarılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yatırım taahhütlü avans kredisi desteği 500 milyar liraya çıkarılıyor

Zirai donun vurduğu kirazın fiyatı dudak uçuklattı!

Zirai don olayının ardından kirazın fiyatı dudak uçuklattı. Eskişehir’de kirazın kilosu, pazar tezgahlarında 500 liradan satılıyor.

Yap-işlet-devret modelinin faturası büyüyor: 187 milyar TL’yi aştı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen otoyol projeleri için ödenen garanti bedellerine tepki göstererek, “Her yıl katlanarak büyüyen bu kara delik, halka verilmesi gereken tüm kaynakları yutuyor” dedi.

Hazine 78,9 milyar lira borçlandı

Hazine 78,9 milyar lira borçlandı