Mustafa Kahtalı’nın Cenazesi Memleketine Gönderildi

“Kahtalı Mıçe” olarak tanınan ses sanatçısı Mustafa Kahtalı’nın cenazesi, Antalya’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman’a gönderildi.

Yaklaşık bir yıldır Antalya’da kanser tedavisi gören 74 yaşındaki Kahtalı, gece geç saatlerde özel hastanede hayatını kaybetti.

Mustafa Kahtalı için Antalya’da Uncalı Kent Mezarlığı’nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kahtalı’nın kızı, hemşehrileri ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Böcek, Kahtalı’nın vatan sevdalısı, kıymetli bir sanatçı olduğunu söyledi.

Kahtalı’nın kaldığı otelde çalışan Hasibe Ortak ise Kahtalı’yı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını belirterek, son dönemde sanatçının ağır bir rahatsızlık geçirdiğini dile getirdi.

Sanatçının cenazesi törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Adıyaman’a gönderildi.

Mustafa Kahtalı’nın, yarın isminin verildiği kültür merkezinde düzenlenecek anma programından sonra öğle namazını müteakip toprağa verilmesi bekleniyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 1951 yılında doğan Mustafa Kahtalı, 57 yıllık sanat yaşamında 19 albüm çıkarmış, “Aslan” olan soyadını 5 yıl önce mahkeme kararıyla “Kahtalı” olarak değiştirmişti.

Related Posts

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Alman Bakan Wadephul ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, göreve geldikten sonra Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk ziyarette, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek, yeni IRIS-T hava savunma sistemlerinin tedarik potansiyelini ve ortak silah üretimini ele aldı.

Uydu verileri tehlikeyi ortaya çıkardı! 20 yılda iki katına çıktı

Yeni bir araştırma, Dünya’nın enerji dengesizliğinin son 20 yılda iki katına çıktığını ortaya koydu. Bu durum, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanabileceğine işaret ediyor.

Taksici esnafı karıştı: Adaylığını açıklayan Dalcı, Eyüp Aksu’ya tepki gösterdi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan İsmet Dalcı, mevcut başkan Eyüp Aksu’yu sert sözlerle eleştirdi. Dalcı, Aksu’yu kötü yönetim değil, “ihanet” ile suçladı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.

Hamaney’in danışmanından çarpıcı iddia

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail’in saldırılarının ilk gününde çok sayıda İranlı siyasi, askeri ve güvenlik yetkilisine tehdit mesajları gönderdiğini açıkladı.

1,2 milyon Afgan ülkesine geri gönderildi

Birleşmiş Milletler, bu yıl 1,2 milyon Afgan göçmenin ülkelerine geri gönderildiğini açıkladı.