Los Angeles yangını büyüyerek sürüyor

Los Angeles’ta Orman Yangınları Devam Ediyor

California eyaletinin Los Angeles kentindeki orman yangınları, rüzgarın yön değişmesiyle kent merkezinden uzaklaşmış olsa da halen 5 ayrı noktada devam etmektedir.

AA ekibinin yerinde takip ettiği Los Angeles kentindeki orman yangınlarında son durum şöyle:

  • Rüzgarın yön değişimiyle kent merkezinden uzaklaşan yangınlar, hala 5 ayrı noktada sürmektedir.
  • İtfaiye ekipleri, Topanga bölgesindeki alevlerin yerleşim alanlarına sıçramasını engellemek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalar sırasında birçok bölge sakininin tahliye edildiği belirtilmektedir.
  • Meteorolojik verilere göre, bazı bölgelerde rüzgarların yeniden etkili olması beklenirken, alınan tahliye kararları bu veriler ışığında şekillenmektedir.

Yangına havadan helikopterlerle müdahale devam ederken, karadan da itfaiye ekipleri, ormanlık alanlardaki evlere sıçraması riskine karşı çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

California Ulusal Muhafız Birlikleri ve bölge polisi, 8 bin personel ile yangın söndürme çalışmalarına destek vererek, tahliye edilen bölgelerde yağma ve hırsızlık olaylarının yaşanmaması için güvenlik sağlamaktadır. Kontrol noktalarında zırhlı personel taşıyıcıları ve tam teçhizatlı Ulusal Muhafızlar nöbet tutmakta ve arama kurtarma çalışmalarına da katılmaktadır.

Los Angeles kentinde devam eden yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükselirken, 10 binden fazla yapı hasar görmüş ya da kullanılamaz hale gelmiştir.

Related Posts

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yangın seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin yangınla mücadelesine destek vermek için ekiplerini İzmir Çeşme’ye sevk etti. Sakarya, Manisa ve Bilecik yangınlarında görevini tamamlayan ekipler, dönüş yolundayken yangın bölgesine yönlendirilirken İstanbul’dan 47 personel ile 20 adet araç ve iş makinesi gece 01.30 sularında yola çıktı.

AB dışı ülkelere kapı açılıyor: İtalya’dan 500 bin kişiye çalışma vizesi

AB dışı ülkelere kapı açılıyor: İtalya’dan 500 bin kişiye çalışma vizesi

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de yapılan Barı Şeria’yı “ilhak” çağrılarına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz” denildi.

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

Pakistan’da dengeler değişti: İktidar koalisyonu mecliste üçte ikilik çoğunluğu elde etti

Pakistan’da iktidardaki koalisyon hükümeti, Seçim Komisyonu’nun (ECP) ayrılmış koltukların Pakistan Tahreek-e-Insaf dışındaki partilere tahsis edilmesine ilişkin son bildiriminin ardından parlamentoda nihayet üçte iki çoğunluğu elde etti. Bu gelişme …

Dünya turuna çıkmaya hazırlanan Türk pilot dağa çakıldı: ‘Kanlar içerisindeyiz, yardım edin’

TC-RTO kuyruk tescilli M20J tipi uçağıyla dünya turuna çıkan pilot Demirci, Bayburt yakınlarında dağa sert iniş yaptı. Kazada pilot ve yanındaki iki yolcu yaralanırken, Demirci’nin telsizle yardım çağrısı yaptığı öğrenildi.