İsrail’in tehdit ettiği yardım gemisi yolda: Asla durmayacağız!

Özgürlük Filosu Gazze İçin Yola Çıktı!

Gazze’ye yönelik kuşatmayı kırmak ve insani bir deniz koridoru oluşturmak amacıyla yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (Freedom Flotilla Coalition – FFC) bağlı “Madleen” isimli insani yardım gemisi, yolculuğunun altıncı gününde ilerliyor.

Gemide bulunan Brezilyalı aktivist Thiago Ávila, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “Siyonistlerin tehditlerine rağmen asla durmayacağız” mesajını verdi. Ávila, “Bu gemide 12 kişiyle birlikte milyarlarca insanın olduğunu biliyoruz” diyerek destek çağrısında bulundu.

1 Haziran’da İtalya’nın Katanya Limanı’ndan hareket eden gemide, 7 ülkeden 12 gönüllü bulunmaktadır. Katılımcılar arasında iklim aktivisti Greta Thunberg, İrlandalı oyuncu Liam Cunningham, Avrupa Parlamentosu üyesi Rima Hassan ve iki Türk aktivist de yer almaktadır.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu bölgede yaşanan insani krize dikkat çekmek isteyen Özgürlük Filosu, daha önce benzer girişimlerde bulunmuş ancak her seferinde İsrail donanması tarafından engellenmiştir.

Related Posts

Kurban Bayramı’nda ilk gün: 14 bin 372 kişi sağlık tesislerine başvurdu

Kurban Bayramı’nın ilk gününde, kurban kesimi sırasında yaralanan 14 binden fazla kişi hastanelik oldu. Sağlık Bakanı Memişoğlu, kesimlerin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

AKP ilçe başkanı ‘İmamoğlu’ stickerlerı üzerine tehdit etti, CHP Gençlik Kolları rest çekti

Kocaeli’de Derince’de AKP İlçe Başkanı Mustafa Tırpan, Derince genelinde gençler tarafından yapıştırılan “İmamoğlu her yerde” stickerları üzerine sosyal medya üzerinden “bu yapılan suçtur. Kanunen bedeli olur” dedi. CHP Gençlik Kolları ise “Biz bu ülkeyi stickerlarla, afişlerle, bayraklarla donatacağız! Siz söktükçe biz asacağız. Siz yasakladıkça biz daha çok var olacağız” yanıtı geldi.

Resmen doğrulandı: İtalya’da Meloni hükûmeti, İsrail yapımı casus yazılımla göçmenler için çalışan aktivistlerin telefonlarını hacklemiş!

Resmen doğrulandı: İtalya’da Meloni hükûmeti, İsrail yapımı casus yazılımla göçmenler için çalışan aktivistlerin telefonlarını hacklemiş!

Trump Musk kavgası son hız devam ediyor: Milyarderden ABD’de yeni parti sinyali

ABD Başkanı Donald Trump’la arası açılan eski Beyaz Saray danışmanı ve teknoloji milyarderi Elon Musk arasındaki gerilim sürüyor. Musk son olarak ABD’de yeni bir siyasi parti kurulmasına işaret eden bir paylaşım yaptı. Musk, sahibi olduğu X …

Japonlar Ay’a giderken yolda kaldı

Japonya merkezli uzay girişimi ispace, Ay yüzeyine iniş yapma hedefiyle yola çıktığı ikinci görevinde de başarısız oldu.

Ekrem İmamoğlu çağrıda bulundu: ‘Ya adalet, ya sefalet!’

Son dakika gelişmesi… Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.