Hamas yarın serbest bırakacağı İsrailli üç rehinenin isimlerini paylaştı

T24 Dış Haberler

Hamas, yarın serbest bırakılacak 3 rehinenin ismini paylaştı. İsrailli yetkililer de rehinelerin yarın serbest bırakılacağını doğruladı. 

Hamas, yarın Gazze’deki ateşkes anlaşmasının dördüncü tur rehine-tutuklu takasında hangi İsrailli rehineleri serbest bırakacağını açıkladı. Hamas Sözcüsü, İsrailli rehineler Ofer Calderon, Keith Siegel ve Yarden Bibas‘ın cumartesi günü serbest bırakılacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun ofisi, Hamas’ın serbest bırakacağını söylediği rehinelerin isimlerini ancak listedeki isimleri inceledikten ve aileleri bilgilendirdikten sonra teyit edeceklerini açıklamıştı. Ardından İsrailli yetkililer Gazze’den serbest bırakılması planlanan üç rehinenin Calderon, Siegel ve Bibas olduğunu teyit etti. 

54 yaşındaki Calderon ve iki çocuğu Erez ve Sahar, 7 Ekim’de Kibbutz Nir Oz’dan kaçırılmış ve çocukları son ateşkes sırasında serbest bırakılmıştı. 35 yaşındaki Bibas ise Kibbutz Nir Oz’dan kaçırılan eşi ve çocukları Şiri, Ariel ve Kfir’den ayrı bir yerden kaçırılmıştı. Hamas, Şiri ve iki çocuğun bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü iddia ediyor. Kuzey Carolina’da yaşayan 65 yaşındaki ABD vatandaşı Siegel da eşi Aviva ile birlikte Kibbutz Kfar Aza’dan kaçırılmıştı.


 

Günün öne çıkan haberleri…

İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarında ifade verdi, Çağlayan’dan seslendi: 4 aydır yargı tacizinin en üstünü yaşıyoruz

TIKLAYIN -Ölümlü kazaya karışan Zehra Kınık’ın tutuklanması talebi yine reddedildi

İmamoğlu’nun “bilirkişi” soruşturmasında verdiği ifadeye ulaşıldı!

TIKLAYIN – İmamoğlu Akın Gürlek soruşturmasında verdiği ifadede ne söyledi?

TIKLAYIN – Murat Sabuncu | Erdoğan’dan İmamoğlu’na, ‘aynı yollarda’ 25 yıl sonra bir otobüs hikâyesi; Çağlayan’da yeni bir dönemin adımı atıldı

TIKLAYIN -Ölümcül risk: Türkiye’de de satılan antibiyotik ABD’de raflardan toplatıldı

TIKLAYIN – Bir “sarı serum” vakası daha; eczacı kalfasının taktığı ‘atom serum’ sonrası rahatsızlanan kadın öldü, soruşturma başlatıldı!

 

Related Posts

İran’dan Rusya’ya S-400 tepkisi: ‘Putin’in işbirliği budur’

İran’ın eski Meclis Başkan Yardımcısı Mutahhari, Rusya’nın aralarındaki stratejik işbirliği anlaşmasına rağmen İsrail ile savaşta ülkesine silah satmamasına tepki gösterdi.

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Son Dakika… CHP’den ‘100 Karası’ toplantısı: ‘Kazanan direnenler olacak’

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturmaların 100. günü nedeniyle düzenlenen ‘100 Karası’ Toplantısı’nda konuşuyor.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

Kaymakamlıktan Beyoğlu’nda eylem yasağı kararı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden bugün için toplanma çağrıları yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet …