Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas halefini seçti

Filistin Kurtuluş Örgütü Başkan Yardımcısı Hüseyin Eş Şeyh Atandı

Filistin Kurtuluş Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, örgütün yürütme kurulunun onayıyla Hüseyin Eş Şeyh’in yeni görevine atandığı duyuruldu.

1964 yılında kurulan Filistin Kurtuluş Örgütü, ilk kez 24 Nisan’da “başkan yardımcısı” makamının oluşturulmasına karar verdi.

Şu anda 89 yaşında olan Mahmud Abbas, 2004 yılından bu yana Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistin Yönetimi liderliğini yürütüyor.

Öte yandan 64 yaşındaki Hüseyin Eş Şeyh ise Filistin Kurtuluş Örgütü’nün İcra Komitesi Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu.

Related Posts

Bursa’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı.

Depremin ruh sağlığı üzerindeki etkisi: Uzman isimden 7 öneri

Doğal afetler, bireylerin ruh sağlığını derinden etkileyerek travma, kaygı ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açabilir.  Klinik Psikolog Dr. Yasemin Meriç Kazdal, deprem stresini azaltmanın bazı yollarını paylaştı.

İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazı

Deprem, İstanbul’un en önemli gündemi olmasına rağmen kentsel dönüşümde bir türlü istenen mesafe alınamadı. 6,2 büyüklüğündeki deprem, bu sorunu bir kez daha gündeme taşıdı. En az 1,5 milyon riskli binanın olduğu da dikkate alınınca vakit kaybedilmemesi hayati önemde.

Teşhiste ihmal iddiası: 16 yaşındaki genç testisini kaybetti

Balıkesir’de 16 yaşındaki E.K.’nin acil servisteki yanlış teşhis ve ihmaller nedeniyle testislerinden birini kaybettiği öne sürüldü. İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakan Fidan, Filistin Devlet Başkan Yardımcısı ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin’in yeni Devlet Başkan Yardımcısı Hüseyin El Şeyh ile telefondan görüştü.

İstanbul’da deprem nedeniyle yaralanan 28 kişinin tedavisi sürüyor

İstanbul’da meydana gelen depremlerde “ikincil yaralanma” yaşayan 28 kişinin çeşitli hastanelerdeki tedavisi devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir