Ergan Dağı Turizm Merkezi’nde rafting, kayak ve yamaç paraşütü

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, Erzincan’a 12 kilometre uzaklıkta, 2 bin 970 metre yükseklikte yer alıyor. Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan bu tesis, 1800, 2 bin 662 ve 2 bin 455 metre uzunluğundaki liftleriyle ve acemi ile uzman kayakçılara hitap eden pistleriyle dikkat çekiyor.

Merkezde, 9 adet pist sayesinde kayak yaparak keyifli vakit geçirebilir, ayrıca adrenalin sporları sevenler için de uygun aktiviteler bulunmaktadır. Kayak merkezine gelen misafirler, özel olarak hazırlanan doğal alanda rafting yapabilir ve zirveye çıkarak kar üstünde botlarla eğlenceli vakit geçirebilirler. Ayrıca, yamaç paraşütü meraklıları için de tepeye çıkanlar için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Yamaç paraşütü sporcusu Sedat Cengiz, tesis için “Harika bir yer, kayak ve uçuş için mükemmel. Bugün hava güzeldi, güzel bir uçuş yaptık.” derken, rafting heyecanını yaşayan Ufuk Güçlü ise “Burada çok daha heyecanlı, adrenalin bayağı bir yüksek.” yorumunu yaptı.

Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat ise, geçen sezon denenen rafting etkinliklerinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirterek, “Ergan Dağı’nda 3 farklı parkurumuz var. Şeytan Deresi olarak bilinen rafting vadisinde 3 bin metrenin üzerinde parkurumuz bulunuyor. Misafirlerimiz doyasıya keyif alıyorlar.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Manisa’da orman yangını 22 haziran 2025

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Sınava alınmayınca sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı

Samsun’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Yabancı Dil Testi (YDT) oturumuna geç kalan Gül Dilara K. (25) sinir krizi geçirip, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Özgür Özel Tekirdağ’da çiftçilerle buğday hasadı yaptı

CHP’nin Tekirdağ’da düzenlenecek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi için Tekirdağ’a gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçilerle bir araya gelerek buğday hasadı yaptı.

Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer: Trump, bu gecenin hesabını Amerikan halkına vermelidir

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki üç nükleer tesise yönelik hava saldırısına onay vermesinin ardından Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Başkan Trump’tan ve Beyaz Saray’dan net açıklama talep etti. Schumer, Kongre’nin bilgilendirilmediğini ve …

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den kritik açıklama

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin İsrail’in ülkesine saldırılarıyla başlayan çatışmaları diplomasi aracılığıyla sonlandırmaya ilgi duymadığını belirterek, “Artık onlara nasıl güvenebileceğimizi bilmiyoruz.” dedi.

Memleketinde mezarını kazdırdı: 1 gün sonra öldü

Bingöl’ün Solhan ilçesine yakınlarını ziyarete gelen Muzaffer Diken, aile kabristanında kendisi ve eşi için mezar kazdırdıktan 1 gün sonra fenalaşıp hayatını kaybetti. Son yolculuğuna uğurlanan Diken’in, ölümünden 1 gün önce çekilen ve kazdırdığı mezarı gösterdiği anların cep telefonu kamerası görüntüsü ortaya çıktı.