Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü: Türkiye elinden geleni yapmaya hazır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 6 Mayıs gecesi meydana gelen saldırı ve güncel gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Pakistan’a olan dayanışmasını dile getirirken, saldırıda hayatını kaybeden Pakistanlılara Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Pakistan’ın soğukkanlı ve itidalli politikasını desteklediğini vurgulayarak, Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir uluslararası bir soruşturmanın yapılması teklifinin yerinde olduğunu belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Türkiye’nin gerilimin artmasını engellemek için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu ve diplomatik temasların devam edeceğini ifade etti.

Related Posts

Profesör “Bir şehir efsanesi çöktü” diyerek açıkladı! Konya depremine ilişkin ters köşe açıklama

Konya’nın Kulu ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem Ankara, Kayseri, Sivas ve çevre illerde hissedildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme ilişkin ters köşe bir değerlendirme yaparak ‘Bir şehir efsanesi çöktü’ sözlerine yer verdi. Ersoy’un açıklamalarına göre “Konya’da deprem olmaz” fikri çürütülmüş oldu.

Rusya heyeti Türkiye’ye geldi: Gözler İstanbul’da

İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyetinin Türkiye’ye ulaştığı bildirildi. Rus haber ajansı Tass, isimsiz kaynağa dayandırdığı haberinde, Ukrayna ile müzakere edecek Rus heyetinin İstanbul’a ulaştığı ve müzakerelerin TSİ 10.00’da Dolmabahçe’de başlamasının beklendiği belirtildi.

Profesör ile sekreterinin bıçak parası aldığı ortaya çıktı! Rüşvet ajandasıyla yakalandılar

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde görevli bir profesör ile sekreteri, 14 hastadan ‘bıçak parası’ adı altında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada yüklü miktarda para ve notlar ele geçirildi.

Toplamı 600 milyar dolarlık tarihin en büyük savunma anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün Körfez ülkelerinin ilk durağı olan Suudi Arabistan ziyaretinde ABD ile Suudi Arabistan arasında bir dizi anlaşma imzalandı. Anlaşmanın tam 600 milyar dolar tutarında olduğu belirtiliyor. Kritik madenlere erişimden …

Kremlin: Rus heyeti 15 Mayıs’ta İstanbul’da olacak ve Ukrayna tarafını bekleyecek

Kremlin: Rus heyeti 15 Mayıs’ta İstanbul’da olacak ve Ukrayna tarafını bekleyecek

Kuzeydoğu Suriye’de ABD bilmecesi; asker çekme iddialarının aksine bölgeye ağır silah sevkiyatı başladı

Kuzeydoğu Suriye’de ABD bilmecesi; asker çekme iddialarının aksine bölgeye ağır silah sevkiyatı başladı