Edirne Keşan’da KEDAK 10 yaşında

Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği 10. Yılını Kutladı

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak, 2025 yılında bir dizi proje hedeflediklerini belirterek, Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği’nin 10. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

“Bugün, on yılın ardından geriye dönüp baktığımızda, gururla dolu gözler ve derin mutluluk dolu yüreklerimizle, her şeyden önce değerli bir ders aldık” diyen Başkan Yumuşak, “Bu 10 yıl, bizlere ‘yardım etmek’ kavramının ötesinde bir şey öğretti: Birlikte olmak, dayanışma içinde olmak, iyiliği her şartta ön planda tutmak. Derneğin her bir üyesi, gönüllüsü ve destekçisiyle birlikte, Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, afet anlarında sadece bir kurtarma ekibi olmaktan çok daha fazlası haline geldi. Biz bir aile olduk. Farklı yaşam tarzlarına ve farklı geçmişlere sahip insanlarımız, felaket anlarında umut kaynağı haline geldi. Tanımasak da birbirimizi, ‘aile’ olduğumuzu hissettik. Çünkü her can, o an sadece bir kurtarma ekibinin değil, tüm insanlığın sorumluluğunu taşıyordu” dedi.

“Derneğin amacının, toplumun karşılaştığı felaketlerde can kayıplarını en aza indirmek, yaraların en hızlı şekilde sarılmasına yardımcı olmak ve doğal afetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum oluşturmak olduğunu” ifade eden Başkan Gökhan Yumuşak, her zaman derneği sadece bir kuruluş değil, aynı zamanda bir umut kaynağı olarak gördüklerini belirtti. Yumuşak, “10. kuruluş yıl dönümümüzde, elde ettiğimiz başarıları değil, aynı zamanda bu süreçte büyüttüğümüz sevgiyi, bağlılığı ve güveni kutluyoruz. Gelecek on yıllara ve umut dolu günlere” mesajını paylaştı.

Related Posts

Makam odasında dehşet! Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık vuruldu

Darıca Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan bir kişi başkanlık makamında intihar girişiminde bulunarak ağır yaralanırken, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise tabancadan çıkan merminin kolunu sıyırması sonucu ağır yaralandı.

Gözaltına alınan gence pes dedirten soru! ‘İmamoğlu ve Çalık posterini neden astın?’

Avukat Mehmet Pehlivan’ın tutuklanmasını protesto eylemine katılan 27 yaşındaki M.G., sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde M.G.’ye, Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın posterini ikamet ettiği evine asma gerekçesi de soruldu.

Takvim’den Kılıçdaroğlu manşeti: Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu

Takvim’den Kılıçdaroğlu manşeti: Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu

BM, İran’ın Katar’daki ABD üslerine saldırısına karşı uyardı: Bizi kısır bir intikam döngüsüne sokar!

BM, İran’ın Katar’daki ABD üslerine saldırısına karşı uyardı: Bizi kısır bir intikam döngüsüne sokar!

BAE’den influencerlara 10 yıllık ‘altın vize’

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülke tanıtımına katkı veren influencerlara 10 yıllık Golden Visa (altın vize) veriyor. Yatırımcılara da aynı hakkı tanıyan BAE, bu yöntemle ülkenin uluslararası kamuoyundaki imajını geliştirmeyi amaçlıyor.

Akdeniz’de KKTC açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.