Doktorlara ait olduğu iddia edilen grupta kadın hastalara yönelik çirkin ifadeler ortaya çıktı: Hastanede mesaj skandalı

Konya’da, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli doktorların kadın hastalara yönelik cinsel içerikli, cinsiyetçi ve aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı iddia edilen WhatsApp yazışmaları, büyük tepki çekti. Selçuk Üniversitesi, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını ve ilgili personelleri görevden uzaklaştırdıklarını duyurdu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise olayı yakından takip ettiklerini belirtti.

TTB Merkez Konsey 2. Başkanı Dr. Pınar Saip, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hekimlik mesleğine yakışmayan etik dışı davranışlarla ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği olarak soruşturma başlatabilme yetkisine sahibiz. Eğer iddialar doğrulanırsa, gerekli etik cezaların verileceğini belirtmek isterim” dedi. Saip, ahlaki değerlerin bozulduğunu ve sağlık sisteminin piyasalaşmasının bu tür davranışları teşvik ettiğini vurguladı.

“Bir diğer sağlık sistemi mümkün” diyen Saip, “Sağlık sisteminin ticarileşmesinin önüne geçilerek, halkın yararına olacak bir yapıya ihtiyacımız var. Para ilişkilerinin sağlık sisteminden uzak tutulması gerekiyor. Performans sisteminin kaldırılması da bu doğrultuda atılacak adımlardan biri olmalıdır” şeklinde konuştu.

Daha önce Muğla’da yaşanan olaylara da değinen Saip, Nükleer Tıp Merkezi’nde aşırı radyoaktif madde verilmesi ve bir doktorun teknikere tacizde bulunması gibi vaka ve iddiaların ahlaki çöküntünün birer yansıması olduğunu belirtti. Bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Diyarbakır’da yaşanan bir diğer olayda ise, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde genel cerrah Prof. Dr. Burak Veli Ülger’in gerçekleştirdiği ameliyat sonrası sorunlar yaşayan hastanın hikayesi kamuoyunda geniş yankı buldu. Aşırı kilo kaybı sonrası sarkıklarını gidermek amacıyla ameliyat olan hastanın sağlık sorunları yaşaması, sağlık alanındaki etik sorunlara dikkat çekti.

Related Posts

İran’dan Rusya’ya S-400 tepkisi: ‘Putin’in işbirliği budur’

İran’ın eski Meclis Başkan Yardımcısı Mutahhari, Rusya’nın aralarındaki stratejik işbirliği anlaşmasına rağmen İsrail ile savaşta ülkesine silah satmamasına tepki gösterdi.

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Son Dakika… CHP’den ‘100 Karası’ toplantısı: ‘Kazanan direnenler olacak’

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturmaların 100. günü nedeniyle düzenlenen ‘100 Karası’ Toplantısı’nda konuşuyor.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

Kaymakamlıktan Beyoğlu’nda eylem yasağı kararı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden bugün için toplanma çağrıları yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet …