Defne Yaprağı Sektör Toplantısı

Aydın’ın Söke ilçesinde önemli ıtri ve tıbbi bitkilerinden olan defne bitkisinin üretimden hasada daha kaliteli ürün yetiştirilmesi ve işlenmesinde sektör olarak yapılabilecek konularla ilgili olarak Defne Yaprağı İşleme Sektör Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, “Bildiğiniz üzere ülkemiz, belirlenen 12 bin bitki çeşidi ile zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu bitkilerin 4 bine yakını (3 bin 649) yöreye özgü iklim ve toprak şartlarında yetişen endemik tür ve çeşitlerden oluşmaktadır. Mevcut bitki tür ve çeşitlerimizin yaklaşık bini de ülkemizde veya dünyada ıtri ve tıbbi bitki olarak kullanılmaktadır. Ülkemiz ihracatında 2023 yılı itibarıyla birinci sırayı 16 bin 954 ton ile kekik, ikinci sırayı 14 bin 771 ton ile defne yaprağı almıştır. Kimyon, kişniş, biberiye, nane, diğer ihraç ürünlerimizdir. Ülkemiz defne yaprağı ihracatında dünyada tekel durumdadır ve dünya talebi bellidir. Bu sebeple hem fiyat dengesinin sağlanması, en önemlisi de doğanın korunması için aşırı kesimden kaçınılması oldukça önemli bir husustur. Bugün bizleri bir araya getiren Defne Yaprağı İşleme Sektör Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. – AYDIN

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir