Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Bensanadedim

Bensanadedim son dakika haber merkezi

Bensanadedim

Bensanadedim son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Ardanuç Halk Pazarında Hayat Pahalılığına Tepkiler: Domates 200 Lira Oldu!

By Emre Çelik
25 Nisan 2026 1 Min Read
Ardanuç Halk Pazarında Hayat Pahalılığına Tepkiler: Domates 200 Lira Oldu! için yorumlar kapalı

Ardanuç ilçesindeki halk pazarında vatandaşlar, artan fiyatlardan ötürü geçim zorluğu yaşadıklarını dile getiriyor. Pazara alışveriş yapmaya gelen emekli vatandaş Erkin Balcı, fiyatların fahiş seviyelere ulaştığını belirterek, “Alışveriş yapacak ne paramız var? Maydanozun bağı 50 lira, dört limon 200 lira. Emekli maaşım 20 bin lira, ama 40 yıl devlet memurluğu yaptım ve şu an 23 bin lira alıyorum. Pazara çıkmak bile zor!” şeklinde konuştu.

Balcı, “Pazarda insanlar sadece dolaşıyor, alım gücü kalmadı. Domatesin kilosu 200 lira olmuş. Bayramda en az 40 bin lira gerekirken, kurban almak imkansız hale geldi. Bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği bile belirsiz. Bunun yanında, yüksek maaş alanların hâlâ geçinemediğinden bahsetmesi de kabul edilemez bir durum. Ne yapacağımızı düşünüyoruz. 75 yaşındayım, artık ne olursa olsun!” ifadelerini kullandı.

“SATIŞLARDA DÜŞÜŞ VAR”

Ardanuç pazarında satış yapan bir esnaf, “İnsanlar şu anda yalnızca temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Kıyafet alımı neredeyse yok. Satışlar oldukça düşük; sadece birkaç alışveriş oluyor” dedi. Pazara gelen bir aile ise, “Pazarlar ortada, söylenilecek çok şey yok. Herkesin bütçesine uygun ürünler var ama fiyatlar yine de yüksek. Kurban düşüncesi herkesin aklında, gücü yeten kesecek, yetmeyen ise maalesef kesemeyecek. Durum çok zor, biz de Ankara’dan geldik. Kurban kesip kesemeyeceğimiz bile belirsiz.” şeklinde görüş bildirdi.

“ALIM GÜCÜ YOK, KALABALIK VAR”

Bir başka pazarcı, durumu şöyle özetledi: “Allah ne verdiyse satmaya çalışıyoruz. Pazarda fiyatlar çok yüksek ama insanların alım gücü yok. Kalabalık var ama alışveriş yapan yok; bu da yalnızca boş bir kalabalık oluşturuyor.”

Ardanuç halk pazarındaki bu durum, artan hayat pahalılığının ve ekonomik sıkıntıların toplum üzerindeki etkilerini net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Author

Emre Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

ABD’li Asker Maduro Operasyonu ile 409 Bin Dolar Kazandı: Şok Tutuklama

Next

Doğalgazda Kademeli Tarifeye Geçiş: Tüketim Limitleri ve Ödeme Miktarları Açıklandı

SON YAZILAR

  • Teknoloji Devleri Yapay Zeka Yüzünden Binlerce Kişiyi İşten Çıkarıyor
  • Özgür Özel’den Tuzla tepkisi: ‘Eren de Akın Gürlek de hesap verecek’
  • Parası olan da alamayabilir: Bu model sadece 50 adet üretecek
  • Motorin fiyatlarında bir ayda dev artış: Maliyetlerdeki yükseliş sofrayı da vuracak
  • Orkaların oyun davranışından uzun boyunlu dinozor türü keşfine temmuzun bilimsel gelişmeleri
  • TÜRK-İŞ temmuz verilerini açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?
  • Zuckerberg: “5 yıl içinde herkesin YZ ajanı olacak”
  • Lavrov’dan ilginç tespit: İşler kötü gittiğinde yukarıdan yardım alıyoruz
  • FIFA turnuvalarını satışa çıkartıyor!
  • Spotify, koşarken müzik dinleyenler için koşu modu sunmaya başladı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.226)
  • Ekonomi (100)
  • Haber (456)
  • Sağlık (140)
  • Teknoloji (60)
Copyright 2026 — Bensanadedim. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al