Aliya’nın İzinde, Umudun Peşinde: Marş Mira 2025 Projesi Gerçekleştirildi

Uluslararası GENÇ Derneği’nden Anlamlı Program: Marş Mira 2025

Uluslararası GENÇ Derneği, gönüllü gençleriyle birlikte “Aliya’nın İzinde, Umudun Peşinde: Marş Mira 2025” projesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Projenin ardından, son olarak Bilge Kral Aliya’yı anma programı düzenlemek üzere Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde bir araya geldi.

30. yıl dönümünde Srebrenitsa Soykırımı ve Aliya İzetbegoviç’in doğumunun 100. yılı şerefine düzenlenen programda, farklı sivil toplum kuruluşlarından ve Türkiye’nin dış temsilciliklerinden gelen katılımcılar, Marş Mira yürüyüşü ve Aliya’yı anma etkinliğine katılarak Aliya’nın mirasını yaşatmaya karar verdiler.

“Ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır”

Programın açılışında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Uluslararası GENÇ Derneği Başkanı Yahya Uyar’ın konuşmaları yer aldı. Ardından Yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar, “Gençlerin Aliya’dan Öğrenecekleri” başlıklı konuşmasıyla izleyicilere ilham verdi.

Programın devamında ise sanatçı Yusuf Goncagül’ün müzik performansıyla şehitler anıldı.

Programın onur konuğu olan Bosna Savaşı’nın efsanevi ismi, Crni Labudovi (Siyah Kuğular) Komutanı Harun Hodzic, Aliya ile olan dostluğunu ve liderliği altında savaşma fırsatını anlattı. Ayrıca Türkiye’nin savaş dönemindeki yardımlarının önemine vurgu yaparak, her yıl İstanbul ve Çanakkale’yi ziyaret edip şehitlerle vakit geçirdiğini dile getirdi.

Son olarak konuşan Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki bağın sadece diplomatik değil, kalpten gelen bir bağ olduğunu ve bu bağı korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Related Posts

Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Ankara’daki etkinlikte Pakistan mangoları tanıtıldı, diplomatik katılım sağlandı.

İsrailli Bakan istifasından bir gün önce Kudüs’teki mülklere el koyma kararı aldı

Kudüs İşleri ve Yahudi Mirası Bakanı Meir Porush, Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi CEO’su Herzl Ben-Ari’ye mektup yazarak Yahudi Mahallesi’ndeki tüm mülklerin kamulaştırılarak Yahudi Mahallesi Geliştirme ve Yenileme Şirketi’ne devredildiğini duyurdu.

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

Cemil Koç’un İki Cinayeti: Tutuklandı

Cemil Koç, Ayşe Tokyaz’ın öldürülmesinin ardından, Türkmenistanlı Ejegul Ovezova’nın cinayetinden tutuklandı.

Ünye’de Sünnet Şöleni Coşkusu

Ordu’da 34. Uluslararası Festival kapsamında 70 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi.

Seçer’den Adaletli Yönetim Vurgusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini adaletli ve liyakat temelli bir anlayışla yürüteceklerini belirterek, “Felsefemiz; belediyelerin siyasi görüş farkını bir kenara bırakmak ve TBB’yi adaletli bir anlayışla yönetmek olacaktır” dedi.