AKP’li Dağ’dan ‘Gezi’ açıklaması: ‘Her zaman yargılamayla karşı karşıya kalacaklar’

Hamza Dağ: “Gezi Olayları Soruşturması Hedeflerimizi Değiştiremez”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Kadın Kolları 7. Olağan İl Kongresi’nde 2013 Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yeni soruşturmaya atıfta bulundu.

İzmir İktisat Kongre Binası’nda yapılan kongrede konuşan Dağ, “Bir taraf inşa ederken diğer taraf yıkar, yakar ve ateşi temsil eder. Habil toprakta, kabil ateşte. Hz. Ömer ile Ebu Cehil’in hikayesine bakın. Abdülhamid Han’a karşı 10 yılda bu coğrafyayı yerle bir eden İttihat ve Terakki. Kim hangi tarafta, siz neredesiniz? Biz neredeyiz? 23 yıl boyunca biz hep yapan ve inşa eden tarafta olduk. Bu ülkenin her köşesini kalkındırdık, insanların özgür olmaları için çabaladık. Ancak karşımıza; 2008’de kapatma davası, 2013’te Gezi Olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi olaylar çıktı. Tarihte neredeyiz? Toprakta mı, ateşte mi? Hepimiz topraktayız. Biz bu ülkeye katkı sunan taraftayız” şeklinde konuştu.

“Yargılanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kalacaklar”

Related Posts

Son Dakika… Erdoğan ‘azgın azınlık’ dedi: Muhalefeti ‘boykot’ üzerinden hedef aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen programında konuştu. Erdoğan muhalefeti ‘boykot’ üzerinden hedef alarak “Belediyeler üzerinden esnafı tüccarı haraca bağlamış 3-5 yan kesiciyi korumak adına milletin ekmeğiyle oynuyor. Ateş çemberiyle sarılıyken böyle boykot listeleriyle milli markaları boykot almak ekonomiye savaş açmaktır” dedi.

Manisa’da orman yangını 22 haziran 2025

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Sınava alınmayınca sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı

Samsun’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Yabancı Dil Testi (YDT) oturumuna geç kalan Gül Dilara K. (25) sinir krizi geçirip, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Özgür Özel Tekirdağ’da çiftçilerle buğday hasadı yaptı

CHP’nin Tekirdağ’da düzenlenecek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi için Tekirdağ’a gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçilerle bir araya gelerek buğday hasadı yaptı.

Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer: Trump, bu gecenin hesabını Amerikan halkına vermelidir

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki üç nükleer tesise yönelik hava saldırısına onay vermesinin ardından Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Başkan Trump’tan ve Beyaz Saray’dan net açıklama talep etti. Schumer, Kongre’nin bilgilendirilmediğini ve …

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den kritik açıklama

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin İsrail’in ülkesine saldırılarıyla başlayan çatışmaları diplomasi aracılığıyla sonlandırmaya ilgi duymadığını belirterek, “Artık onlara nasıl güvenebileceğimizi bilmiyoruz.” dedi.