Harvard Üniversitesi ve ABD Başkanı Trump’ın avukatları mahkemede karşı karşıya gelecek

Trump ve Harvard Üniversitesi Mahkemede Karşı Karşıya

ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi ile Harvard Üniversitesi avukatlarının Boston eyaletindeki mahkemede karşı karşıya geleceği belirtildi. Mahkemede, ABD hükümetinin milyarlarca dolarlık fonu ana gündem maddesi olacak.

BBC’nin aktardığı habere göre, Trump yönetimi, Harvard’ın antisemitizmle mücadele etme ve DEI programlarını durdurma talebi nedeniyle 2 milyar dolardan fazla federal hibeyi dondurmuştu. Ayrıca, üniversitenin yabancı öğrencileri kaydetmesini engellemek amacıyla vize sistemine erişimi kısıtlamıştı.

Üniversitenin ise hızlı bir karar mekanizması olan yargı özetini talep ettiği ve tam bir yargılama olmaksızın davalar açtığı belirtilmişti.

Trump’ın Üniversitelere Baskısı Devam Ediyor

Trump yönetiminin Harvard’a yönelik baskısının, ABD’deki seçkin “Ivy League” üniversitelerine yapılan daha geniş bir baskının parçası olduğu vurgulandı.

Bu ayın başlarında ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Harvard’a bilgi talep etmiş, Trump ise vergi muafiyetini iptal etmeyi önermişti. Ayrıca, Columbia Üniversitesi de Beyaz Saray’ın fon kesme tehditleri nedeniyle çeşitli talepleri kabul etmek zorunda kalmıştı.

Related Posts

Geyve’deki Orman Yangını 3. Günde

Sakarya’nın Geyve ilçesindeki orman yangını 1500 hektar alanda etkili olup, 2 mahalle boşaltıldı.

İBB Yurtları’nda yaz barınma hizmeti başladı

İBB Yurtları yıl boyunca öğrencilere sunduğu tüm imkanları yaz döneminde de sunmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen yükseköğrenim gençlerini ağırlayan İBB, yaz dönemi için de beş yurdunu açık bıraktı.

Serhat Polat’ın Olimpiyat Hedefi

Kas hastalığına rağmen yüzme sporu ile uluslararası başarılar elde eden Serhat Polat, 2028 hedefli.

Edirne’de Trafik Denetimi: 21 Ceza, 6 Araç Men

Edirne’de yapılan denetimde 174 kişi sorgulandı, 21 sürücüye ceza verildi, 6 araç trafikten men edildi.

Çorbacılardan polislere meydan dayağı

Konya’da denetim yapan polislerin işlerini engellediğini iddia eden çorbacılar caddenin ortasında polislere saldırdı.

Epstein etkisi sürüyor: ABD’li gazete listeden çıkarıldı

ABD gazetesi Wall Street Journal’ın (WSJ) Trump’ın Epstein’a gönderdiğini iddia ettiği bir mektubu yayımlamasının ardından Beyaz Saray, WSJ muhabirinin Trump’ın İskoçya gezisi için yanında götüreceği gazeteciler listesinden çıkarıldığını duyurdu.