Gözaltına alınan gence pes dedirten soru! ‘İmamoğlu ve Çalık posterini neden astın?’

İstanbul Barosu’ndan Mehmet Pehlivan Protestosu

İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar, dün Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutuklanmasını protesto etti.

Edinilen bilgilere göre, M.G.’nin sosyal medya paylaşımları nedeniyle emniyette ifadesi alındı. M.G.’ye, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Cumhurbaşkanına tehdit”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamaları yöneltildi.

İmamoğlu ve Çalık Posterini Neden Astığı Soruldu

M.G. ifadesinde, herhangi bir suç işleme kastı bulunmadığını savunarak, “Paylaşımlarımın hiçbiri hakaret, küfür, tehdit ya da halkı düşmanlığa sevk gibi bir niyet taşımamaktadır” dedi. Soruşturma dosyasına konulan içeriklerin çoğunun başkalarına ait sözlerin retweet edilmesinden ibaret olduğunu belirten M.G., “Siyasi atmosferi yakından takip eden duyarlı bir genç olarak, mizah diliyle düşüncelerimi aktarıyorum. Ancak bu ifadeler hakaret amacı taşımamaktadır” diye konuştu.

M.G., hakkında Cumhurbaşkanına yönelik tehdit iddiasıyla da suçlama yöneltildiğini, ancak böyle bir paylaşımı olmadığını söyledi. Ayrıca, Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın posterini ikamet ettiği eve asmasının, tutuklu başkanlara destek amacı taşıdığını ve bunun suç teşkil ettiğini bilmediğini belirtti.

M.G.’nin avukatı Kerim Fincan da müvekkilinin beyanlarına katıldığını belirterek, “Paylaşımlar incelendiğinde isnat edilen suçların hiçbirinin unsurları oluşmamıştır. Tehdit suçunun oluşabilmesi için ağır ve haksız bir zarara yol açacak ifadeler gerekir, dosyada bu yönde bir emare yoktur” dedi. Avukat Fincan, M.G.’nin salıverilmesini ve dosyada takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

“Yurt Dışı Çıkış Yasağı” İle Serbest Bırakıldı

Emniyetteki ifadesinin ardından M.G., Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na, oradan da Büyükçekmece 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, M.G. hakkında “yurt dışına çıkış yasağı” ve haftada bir gün karakolda imza atma şeklinde adli kontrol kararı verdi.

Related Posts

Makam odasında dehşet! Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık vuruldu

Darıca Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan bir kişi başkanlık makamında intihar girişiminde bulunarak ağır yaralanırken, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise tabancadan çıkan merminin kolunu sıyırması sonucu ağır yaralandı.

Takvim’den Kılıçdaroğlu manşeti: Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu

Takvim’den Kılıçdaroğlu manşeti: Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu

BM, İran’ın Katar’daki ABD üslerine saldırısına karşı uyardı: Bizi kısır bir intikam döngüsüne sokar!

BM, İran’ın Katar’daki ABD üslerine saldırısına karşı uyardı: Bizi kısır bir intikam döngüsüne sokar!

BAE’den influencerlara 10 yıllık ‘altın vize’

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülke tanıtımına katkı veren influencerlara 10 yıllık Golden Visa (altın vize) veriyor. Yatırımcılara da aynı hakkı tanıyan BAE, bu yöntemle ülkenin uluslararası kamuoyundaki imajını geliştirmeyi amaçlıyor.

Akdeniz’de KKTC açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son Dakika… Erdoğan ‘azgın azınlık’ dedi: Muhalefeti ‘boykot’ üzerinden hedef aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen programında konuştu. Erdoğan muhalefeti ‘boykot’ üzerinden hedef alarak “Belediyeler üzerinden esnafı tüccarı haraca bağlamış 3-5 yan kesiciyi korumak adına milletin ekmeğiyle oynuyor. Ateş çemberiyle sarılıyken böyle boykot listeleriyle milli markaları boykot almak ekonomiye savaş açmaktır” dedi.