İşgalci İsrail hapishanelerinde 10 bin 400 Filistinli tutuklu bulunuyor

Filistinli Tutuklu ve Esir Sayısı 10 Bin 400’ü Aştı

Filistin Esir İşleri Heyeti, Filistin Esirler Cemiyeti ve Damir (Vicdan) Esirleri Koruma Kurumundan yapılan ortak açıklamaya göre, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve esirlerin sayısı haziran ayı itibarıyla 10 bin 400’ü geçmiş durumda.

Açıklamada, toplam tutuklular arasında 8’i idari tutuklu, 49 kadın ve 440 çocuk olduğu belirtilirken, idari tutukluların sayısının 3 bin 562 olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’nde alıkoyduğu ve “yasadışı savaşçı” olarak sınıflandırdığı 2 bin 214 Filistinli tutuklunun bulunduğuna ve bu sayının, İsrail askeri kamplarında tutulan tüm kişileri kapsamadığına işaret edildi.

Related Posts

Trump Musk kavgası son hız devam ediyor: Milyarderden ABD’de yeni parti sinyali

ABD Başkanı Donald Trump’la arası açılan eski Beyaz Saray danışmanı ve teknoloji milyarderi Elon Musk arasındaki gerilim sürüyor. Musk son olarak ABD’de yeni bir siyasi parti kurulmasına işaret eden bir paylaşım yaptı. Musk, sahibi olduğu X …

Japonlar Ay’a giderken yolda kaldı

Japonya merkezli uzay girişimi ispace, Ay yüzeyine iniş yapma hedefiyle yola çıktığı ikinci görevinde de başarısız oldu.

Ekrem İmamoğlu çağrıda bulundu: ‘Ya adalet, ya sefalet!’

Son dakika gelişmesi… Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Holding patronu iş insanını bacağından vurdular

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Hacı Memiş Mahallesi’nde bir kafede oturan iş insanı Fatih Fil, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan Fil’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

PKK’ın 47 yıllık yayın organı Serxwebûn kapandı

PKK’nin 1978’de yayınlamaya başladığı Serxwebûn dergisi 47 yıl sonra kapandı. Son sayısını PKK’nin fesih kongresine ayıran dergi, bu kararı “yeni yayınlara alan açmak” gerekçesiyle duyurdu. Yayın, kapanışını “tarihteki yerini aldı” ifadeleriyle yaptı.

Trabzon’da sel felaketi: 72 yaşındaki adam kayboldu, arama çalışmaları sürüyor

Akçaabat’ta etkili sağanak sonrası kaybolan 72 yaşındaki Hüseyin Aydın’ı bulmak için Sera Gölü ve çevresinde çok sayıda ekip arama-kurtarma çalışması yürütüyor.