Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesine tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Ossowski’nin Avrupa Günü etkinliğine katıldı.

“Kararlılıkla Devam Edeceğiz”

Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarının erişim engeline neden olmasıyla ilgili şunları söyledi:

*Yasaklara karşıyız ve yapılan işlemlerin yasal olmadığını düşünüyoruz. Bu duruma karşı mücadele etmeliyiz. Siyaseten bu tür yasakları yanlış buluyoruz. Çünkü şu anki iktidar, göreve geldiği zaman yasaklara karşı çıktığını ve yasakların olmayacağını vaat etmişti. Maalesef sürekli olarak farklı bahanelerle yasaklar geliyor.

*Ayrıca, gerekçelere baktığımızda, sanki bir mahkeme kararı varmış gibi suçlu ilan edilmiş gibi gerekçeler olduğunu görüyoruz ki bu kabul edilemez. Bu durum insan haklarına aykırıdır.

*Şu anda bir karar veya somut bir durum yok. Sürekli yasaklamalar işleri daha da karmaşık hale getirecektir. Biz de buna karşı çıkıyoruz, Ekrem Başkanla dayanışma içinde olmak adına böyle bir adım attık ve bu konuda kararlılıkla devam edeceğiz.

Yargılamalar TRT Üzerinden Yayınlansın

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı sisteminin hızlandırılması ve etkinliğinin artırılması için yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Geciken adalet, adalet değildir ve milletimizin en büyük beklentisi, makul sürede yargılanma hakkının korunmasıdır” açıklamasını yapmıştı. Yavaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

*Çok doğru bir tespit. 2002’den bu yana aynı iktidarın çıkardığı birçok yargı reformuna rağmen, Adalet Bakanının hala bu konuda şikayet etmesi oldukça ilginç. Gerçekten söylenecek çok fazla bir şey yok. Geciken adalet, adalet değildir!

*Ümit Özdağ’ın duruşması ne zaman yapılacak? Ceza alacağını düşünmüyorum ama alsa bile uzun bir süre yargılanmış olacak. Neyi yargılayacaksınız? Ekrem Başkan’a dair iddianame hazırlanacak bir belirti görünmüyor. Bu durumda tutuklama gereksizdir.

*Bu konuları Adalet Bakanı da bizim kadar iyi biliyor. Dolayısıyla adaletin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için iddianamelerin ve yargılamaların başlaması önemli ancak tutuksuz olarak devam edilmelidir. Çünkü bu durum insan haklarını ihlal ediyor. Masumiyet karinesine zarar veriyor. Bu durumun hukukta yeri yok.

*Beraat ettikten sonra cezaevinde geçirilen günlerin telafisi mümkün değildir. Dolayısıyla gerçekten hukuk uygulanacaksa bu kişilerin derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Adaletin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Ayrıca, Ekrem Başkan’ın TRT’den canlı yayınlanarak yargılanma isteğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Related Posts

Emekli isyanda: “Nektarine çileğe bakıp geçeriz”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar hayat pahalılığından dert yandı. Bir tane nektarinin 18 liradan satılmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Bir tane nektarin alamam, yiyemem. Çileğin kilosu 100 lira yiyemeyiz, bakıp geçiyorum” dedi.

Tamir etmek istediği kamyon hayatına mal oluyordu

Adana’da evinin önünde kamyonunu tamir ederken aracın düşen kupa kısmında sıkışan Mustafa K. (34), yaralandı.

Alman tarihçinin öngörüsü: Gelecek yaz Avrupa’daki son barış dolu yaz olacak

Bazı analistlere göre Kremlin şu anda makalenin pratikte ne kadar kullanılabilir olduğunu test ediyor. NATO üyesi bir ülkeye saldırı olması halinde ittifakın diğer ülkelerinin yardıma gelmesi gerektiğini belirten Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 5 …

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Son Dakika… PKK’nin fesih kongresi: DEM Parti’den 8 maddelik açıklama

Son dakika haberi… Terör örgütü PKK’nin 12. Kongresi’ni 5-7 Mayıs tarihleri arasında topladığını açıklamasının ardından DEM Parti’den 8 maddelik bir açıklama geldi.

47 yaşındaki adama bizon saldırdı

Yellowstone Ulusal Parkı’nda bir adam, bir bizona fazla yaklaşması sonucu saldırıya uğradı. 4 Mayıs Pazar günü gerçekleşen olay, parkın Lake Village bölgesinde meydana geldi. Florida’nın Cape Coral kentinden gelen 47 yaşındaki adam, saat 15.15 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir