AKP kurmayları yanıtladı: Özgür Özel’e saldıran kişinin şartlı tahliye geçmişi infaz düzenlemesini etkiler mi?

Özgür Özel’e Saldıran Tengioğlu Şartlı Olarak Tahliye Edildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu, müebbet hapis cezasıyla girdiği cezaevinden şartlı tahliye kararı ile çıktı ve bu durum hem kamuoyunda hem de Meclis kulislerinde büyük tartışmalara neden oldu.

İki çocuğunu öldüren Tengioğlu’nun erken tahliye olmasına ve daha sonra suç işlemesine tepkiler, AKP’nin üzerinde çalıştığı infaz düzenlemesini de etkileyebilir. AKP kurmayları, saldırı olayının ve saldırganın alışkanlıklarının infaz düzenlemeleri üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını belirtiyor. Bir AKP yetkilisi, “Biz kendi planlarımızı yapıyoruz ve infaz sistemi üzerine kararlarımızı alıyoruz. Bu tür özel olaylarla genel bir yorum yapamayız.” dedi.

“Herkes için Eşit İnfaz Uygulanmalı”

İnfaz düzenlemesinde iyileştirme yapılması gerektiğini belirten kurmaylar, “Suç türlerine ve işleniş şekline göre zaten ceza veriliyor. Ancak infaz herkes için adaletli uygulanmalı. Bu evrensel bir kuraldır. Herkesin, işlediği suça bakılmaksızın pişman olma ve ıslah olma hakkı vardır.” ifadelerini kullandı.

“Saldırganın Yönlendirildiği Belli”

AKP’li bir yetkili, Özgür Özel’e yapılan saldırının tesadüfi olmadığını ve “Saldırganın Özgür Özel’e saldırması için oraya yönlendirildiği belli. Adam AKM’yi bile bilmiyor normalde, görsellerden az çok anlaşılıyor. Hazırlıklar yapıyor kendine göre. Yönlendirilmiş gibi görünüyor. Yani bu aniden sinirlenip bir tokat atma olayı değil.” dedi.

“Muhalefetin İstismar Etmemesi Gerekiyor”

Geçmişte muhalefetin infaz düzenlemesi ve af talepleri olduğunu belirten AKP kurmayları, bu sürecin istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı. AKP’li yetkili, bu saldırının amacının kimler tarafından kullanıldığının incelenmesi gerektiğini belirtti. Özgür Özel’in sağduyulu açıklamalar yaptığını ancak CHP içinde bazı isimlerin bunu kullanmaya çalıştığını ifade etti.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir