Google’dan yeni yapay zekâ uygulaması: NotebookLM çok yakında mobilde

Google, Yapay Zekâ Destekli Araştırma Uygulaması NotebookLM’yi Mobil Platformlarda Sunmaya Hazırlanıyor

Geçtiğimiz ay duyurusunu yapan Google, yapay zekâ destekli araştırma uygulaması NotebookLM’yi Android ve iOS için geliştirmeye devam ediyor. Henüz indirilebilir olmasa da, Google Play Store ve Apple App Store üzerinden ön sipariş verilebiliyor. Bu sayede uygulama resmi olarak yayınlandığında cihazlara otomatik olarak yüklenecek.

Çıkış Tarihi: Google I/O 2025 Etkinliğinde Duyurulabilir

Apple App Store’daki listeye göre, uygulamanın çıkış tarihi 20 Mayıs olarak belirlendi. Bu tarih aynı zamanda Google I/O 2025 etkinliğinin başlangıcına denk geliyor. Dolayısıyla, Google’ın etkinlikte NotebookLM hakkında daha detaylı bilgiler paylaşması bekleniyor.

NotebookLM Nedir, Ne İşe Yarar?

NotebookLM, yapay zekâ destekli bir bilgi toplama ve içerik oluşturma aracıdır. Belgelerden, internet sayfalarından ve diğer kaynaklardan veri toplayabilir, bu verileri özetleyebilir, kullanıcı sorularını yanıtlayabilir ve hatta isteğe bağlı olarak podcast formatında içerik üretebilir.

Uygulamanın tanıtım ekran görüntüleri, kullanıcıların kaynaklar ekleyebileceği alanları ve yapay zekâ ile bu kaynaklar üzerine sohbet edebileceği bir paneli gösteriyor. Ayrıca, “sese genel bakış” veya minik bir podcast üretme özelliği de mevcuttur.

Google Gemini’ye Alternatif mi?

NotebookLM, bazı yönleriyle Google Gemini’ye benzer işlevler sunsa da, odak noktası belirli içerik kümeleri üzerinde derinlemesine çalışmaktadır. Örneğin, bir bilimsel araştırma projesi ya da sektörel bir rapor üzerinde çalışırken, NotebookLM verileri toplar, özetler sunar ve alıntılarla desteklenmiş yanıtlar üretebilir.

Kullanıcı deneyimlerine göre, NotebookLM, Gemini’ye kıyasla daha basit ve odaklı bir şekilde çalışır. Ayrıca, her yanıtında kaynak alıntılarını sunarak doğruluk kontrolünü kolaylaştırır.

Premium Kullanım Seçenekleri

Daha fazla özellik ve yüksek kullanım limiti isteyenler için, Google One AI Premium Planı ile uygulamaya daha kapsamlı erişim sağlanmaktadır. Böylelikle, daha fazla özelleştirme seçeneğiyle verimli bir yapay zekâ deneyimi sunulmaktadır.

Google I/O 2025’te Yapay Zekâ Rüzgarı Esecek

Görünüşe göre, 20 Mayıs’ta başlayacak olan Google I/O 2025 etkinliğinde yapay zekâ alanında birçok yeni gelişme beklenmektedir. Sadece NotebookLM değil, aynı zamanda AI destekli arama modu gibi başka yenilikler de tanıtılacaktır.

Related Posts

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.

Şarj aletinizden gelen sese dikkat ettiniz mi? Tehlikeyi göz ardı etmeyin

Evde sessizlik hakimken prizdeki şarj aletinizden gelen hafif bir uğultu ya da cızırtı sesi duydunuz mu? Pek çoğumuz bu sesi fark etsek bile önemsemiyoruz. Oysa uzmanlara göre bu küçük ses, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir.

iPhone 17 Air tasarımıyla öne çıkarken pil konusunda sınıfta kalabilir

Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 17 serisine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Serinin en dikkat çeken modeli olması beklenen “iPhone 17 Air”, ince tasarımıyla öne çıkarken batarya ömrü konusunda ise bazı soru …

Oyun severlere kötü haber… GTA 6’nın çıkış tarihi ertelendi

Ünlü oyun serisi Grand Theft Auto’nun merakla beklenen yeni bölümü GTA VI’nın çıkış tarihi ertelendi. Yapımcı firma Rockstar Games, GTA 6’nın yeni çıkış tarihini duyurdu. GTA 5 ise oyun tarihinin en çok satan ikinci oyunu olmuştu.

Aşı dağıtımında devrim niteliğinde adım: Soğuk zincir tarihe mi karışıyor?

Aşıların taşınması ve depolanmasındaki en büyük zorluk olan soğuk zincir, tamamen tarihe karışabilir. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve insan denemelerine başlanan soğutulmamış aşılar, -20°C’den +40°C’ye kadar geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalabiliyor.

NASA’nın yeni teleskobu tüm gökyüzünün fotoğrafını çekmeye başladı: İşte ilk görseller

NASA’nın yeni nesil uzay teleskobu SPHEREx, haftalar süren hazırlık ve kalibrasyon sürecinin ardından 1 Mayıs itibarıyla bilimsel görevine resmen başladı. Yörüngeden tüm gökyüzünü tarayacak olan teleskop, her gün 3.600 benzersiz görüntü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir