DMM’den İklim Kanunu hakkındaki iddialara yönelik açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İklim Kanun Teklifi İddialarına Yanıt!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen İklim Kanun teklifi hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “İklim Kanun teklifi ile ilgili çeşitli iddiaların gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir. Kanun teklifi, karbon ayak iziyle bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtmektedir. Karbon ayak izi ile insanların özgürlüklerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değildir. Bunun yerine karbon ayak izinin azaltılması, sadece üretim yapan organizasyonları ilgilendiren bir konudur. Bireylerin haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur” denildi.

“Emisyon Ticaret Sistemi adı altında Karbon Vergisi vatandaşın cebinden çıkacak” iddiası

Yapılan açıklamada, kanunda karbon vergisine dair hiçbir hükmün bulunmadığı vurgulanarak, karbon vergisi uygulamasının söz konusu olmadığı belirtildi. Emisyon Ticaret Sistemi uygulamasının ise sadece enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığı ve bireyleri etkilemediği ifade edildi.

“Tarım yasaklanacak, istenilen ürün ekilemeyecek, meyve ağaçlarına el konulacak, hayvancılık yasaklanacak, yapay et yedirilecek, hayvan otlatmak yasaklanacak” iddiası

Açıklamada, iddia edilen senaryonun kanun metninde yer almadığı ve kanunun aslında afet ve kuraklık risklerine karşı ülkemizin tarımını, hayvancılığını ve doğal kaynaklarını korumayı hedeflediği belirtildi. Su ve gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlemeler yapıldığı vurgulandı.

“Paris Anlaşmasında küresel güçler tarım alanlarınıza el koyacak, toprağınız elinizden alınacak, istediğiniz ürünü ekemeyecekseniz ekseniz de ürünler sizin olmayacak” gibi iddialar

Paris Anlaşması’nın 2021 yılında TBMM tarafından onaylandığı ve Türkiye’nin kendi koşullarını ve kalkınma hedeflerini önceliklendirdiği belirtildi. Anlaşmanın kısıtlayıcı bir uygulamanın olmadığı ve olmayacağı vurgulandı.

Related Posts

BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya

BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya

Rusya için ölen kim? 48 farklı ülkeden 1500 asker…

Letonya merkezli Rusya karşıtı gazetecilik platformu iStories, Moskova’daki Emias adlı sağlık veri sistemine yapılan bir siber saldırı sonrası binlerce askeri kayda ulaştı. Nisan 2023 ile Mayıs 2024 arasında, sadece Moskova’da 1500’den fazla yabancı …

Emlak ofisindeki silahlı kavga saniye saniye kaydedildi

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, alacak meselesi yüzünden bir emlak ofisinde çıkan silahlı kavgada işletme sahibi Yiğit Burdur (37) hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

Husiler birkez daha İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’nı hedef aldı

Yemen’deki Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı hipersonik balistik füzeyle “başarılı şekilde” hedef aldıklarını açıkladı. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, grubun “önümüzdeki günlerde yaşanabilecek her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı ve teyakkuz halinde” olduğunu belirtti.

Şam’dan Tel Aviv’e yeni teklif: ‘1974‘e dönelim’

İsrail ile Suriye arasındaki çatışmasızlık görüşmeleri ABD’nin arabuluculuğunda devam ederken Şam’dan Tel Aviv’e “1974 anlaşmasına dönmeye hazırız” önerisi gitti.