Rusya ve ABD Heyetleri Riyad’da Görüşmelere İmza Attı

SUUDİ Arabistan’ın başkenti Riyad’da Rusya ve ABD heyetleri arasındaki görüşmeler sona erdi. İki ülke temsilcilerinin temasları 4,5 saat sürdü.

Rusya ve ABD’li üst düzey yetkililerinin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu sabah başladıkları görüşmeler, 4,5 saatin ardından sona erdi. Rus heyetinde yer alan Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya ile ABD’nin ikili ilişkileri ilerletme konusunda anlaşmaya vardığını ve iki ülkenin birbirine saygı göstermeyi kararlaştırdığını ifade etti. Uşakov, Ukrayna’yla ilgili temasların zamanı geldiğinde Rusya ve ABD’nin farklı müzakere ekipleri tarafından başlatılacağını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin diplomatik ilişkileri ve diplomatik temsilciliklerin faaliyetlerini normale döndürmek için çalışma yapma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki çatışmayı adil bir şekilde sonlandırmanın ancak tüm tarafların rızasıyla ve şartların kabul edilebilir olması halinde mümkün olabileceğini belirtti. AB’nin Ukrayna müzakerelerine katılım olasılığı hakkında konuşan Rubio, “AB’nin bir noktada masada olması gerekecek, zira onlar da yaptırımlar uyguladı. Ancak buradaki asıl mesele amaç ve biz bu konuda hemfikiriz. Amacımız bu çatışmayı adil, uzun vadeli, sürdürülebilir ve tüm taraflarca kabul edilebilir bir şekilde sonlandırmak” dedi.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de yapılan Barı Şeria’yı “ilhak” çağrılarına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz” denildi.

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

Pakistan’da dengeler değişti: İktidar koalisyonu mecliste üçte ikilik çoğunluğu elde etti

Pakistan’da iktidardaki koalisyon hükümeti, Seçim Komisyonu’nun (ECP) ayrılmış koltukların Pakistan Tahreek-e-Insaf dışındaki partilere tahsis edilmesine ilişkin son bildiriminin ardından parlamentoda nihayet üçte iki çoğunluğu elde etti. Bu gelişme …

Dünya turuna çıkmaya hazırlanan Türk pilot dağa çakıldı: ‘Kanlar içerisindeyiz, yardım edin’

TC-RTO kuyruk tescilli M20J tipi uçağıyla dünya turuna çıkan pilot Demirci, Bayburt yakınlarında dağa sert iniş yaptı. Kazada pilot ve yanındaki iki yolcu yaralanırken, Demirci’nin telsizle yardım çağrısı yaptığı öğrenildi.

Trump’ın yeni Alcatraz’ı: Bizzat kendisi denetledi… Timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili!

Dünyanın en ünlü ve en kötü şöhretli hapishanesi, ABD’nin Florida eyaletinde geri döndü. ABD Başkanı Donald Trump, “Timsahlı Alcatraz” olarak adlandırılan tesisi inceledi. 5 bin düzensiz göçmeni barındıracağı belirtilen tesisin, dikenli tellerin yanı sıra timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili olduğu ifade edildi.

İran’dan Rusya’ya S-400 tepkisi: ‘Putin’in işbirliği budur’

İran’ın eski Meclis Başkan Yardımcısı Mutahhari, Rusya’nın aralarındaki stratejik işbirliği anlaşmasına rağmen İsrail ile savaşta ülkesine silah satmamasına tepki gösterdi.