İstanbul’da barajlardaki doluluk oranları yüzde 60’ı geçti

İstanbul’da etkili olan yağışlı havalar barajlara yaradı. İSKİ verilerine göre baraj doluluk oranları yüzde 60.46 olarak ölçüldü. Elmalı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken, baraj göllerinde kuruyan alanlar yeniden suyla doldu.

İstanbul’da şubat ayı içinde etkili olan Sibirya kökenli soğuk hava dalgasıyla birlikte yaşanan kar yağışlarıyla baraj doluluk oranları artışa geçti. İSKİ bugün itibariyle yaptığı ölçümlerde doluluk oranlarını yüzde 60.46 olarak ölçtü. Karların erimesi, baraj göllerini besleyen derelerin debilerinin artmasıyla Şubat ayı içinde doluluk oranlarında yaklaşık yüzde 10’luk bir artış yaşandığı belirtildi. Ancak genel istatistik verilerine bakıldığında yaşanan bu artışa rağmen baraj doluluk oranları geçen yılın gerisinde kaldı. Geçen yıl bu tarihte yapılan ölçümlerde baraj doluluk oranı yüzde 73.25 olarak ölçülmüştü.

İstanbul’a su veren Elmalı Barajı’nda doluluk oranı bugün yüzde 100 olarak ölçüldü. İstanbul’un kuzeyinde bulunan ve kısa bir süre önce adeta kuruyan Kazandere Barajı’nda doluluk oranı yüzde 76.83, Papuçdere Barajı’nda 53.01’e ulaştı.

İstanbul’un barajlarında doluluk oranları şöyle: Ömerli %68.44, Darlık %58.74, Elmalı %100, Terkos %61.27, Alibeyköy %48.9, Büyükçekmece %57.3, Sazlıdere %47.86, Istarnacalar %48.91, Kazandere %76.83, Papuçdere %53.01 (DHA)

 

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.