TRT faizden kazanmış!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Madem TRT’nin bankada mevduata koyacak parası var, bandrol oranları neden artırıldı? Yurttaştan aldığı paralarla yılda milyarlarca lira kâr eden, fazla parasını mevduatta tutan TRT’ye biz neden hâlâ bu kadar yüksek oranlarda bandrol ücreti ödemeye devam ediyoruz” diye sordu.

Sayıştay’ın önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşülecek TRT Genel Müdürlüğü 2023 Yılı Denetim Raporu’nda, kurumun gelir tabloları da yer aldı.

BANDROL GELİRİ 18.2 MİLYAR

Bakırlıoğlu, TRT’nin Sayıştay raporlarında yer alan bankadaki mevduatına dikkat çekti. TRT’nin en büyük gelirinin bandrol ücreti olduğuna vurgu yapan Bakırlıoğlu, “TRT, 2023’te yurttaştan 18 milyar 244 milyon lira bandrol bedeli aldı. Bu aldığı paraların önemli bir kısmını bankalarda mevduat, bono, hisse senedi alarak değerlendirmiş. Paradan para kazanıyorlar. TRT’nin 2022 yılında 3 milyar 567 milyon TL olan menkul kıymetleri, 2023’te 6 milyar 265 milyon liraya ulaşmış” dedi.

Bakırlıoğlu, TRT’nin gelirlerinin yüzde 13.7’sinin kurumun asli faaliyetlerinden yani reklam, sponsorluk ve program satış gelirleri; yüzde 86.3’ünün ise bandrol gelirlerinden oluştuğunu, 2023’te yurttaştan 18 milyar 244 milyon lira bandrol geliri toplandığına dikkat çekti.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir