Sokak köpeği yakılarak öldürüldü! Yasa cesaret verdi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Eskişehir Bağları yakınlarında bir köpek yakılarak katledildi. Korkunç olay, bölgede gönüllü olarak hayvanlara bakan kişiler tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi.

Bianet’in haberine göre; sokakta yaşayan hayvanları düzenli olarak besleyen bir gönüllü, diğer hayvansever bir arkadaşından gelen haberle olaydan haberdar oldu. Olay yerine giden gönüllü köpeğin vahşice öldürüldüğünü gördü. Gece saatlerinde gerçekleşen olayın yaşandığı bölgeye yakın bir hafriyat nakliyat firması ve Bestepeler Piknik Alanı bulunuyor ve alanda güvenlik kamerası olduğu bilinse de MOBESE kayıtlarına ulaşılamadığı ileri sürülüyor.

FAİL HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Olay sonrası Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu yöneticisi Nihal Kasa devreye girerken Tarım Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlar bilgilendirildi. Sabah saatlerinde polis ekipleri bölgede inceleme başlattı fakat fail henüz tespit edilemedi. Hayvanseverler, köpeğin ayaklarının bağlı olduğunu ve işkenceye maruz kaldığını belirterek kamera kayıtlarının incelenmesi için başvuru yaptı. Ancak kayıtların yalnızca emniyet yetkilileriyle paylaşılacağı ifade edildi.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir