Lübnan ile İsrail ateşkesinin uzatıldığı duyuruldu

Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşması Uzatıldı, Tutukluların İadesi İçin Müzakereler Başlıyor

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından gözlemlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ayrıca açıklamada, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iade edilmesi konusunda müzakerelere başlanacağı belirtildi.

Önceki gün gerçekleşen saldırılarda, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal altındaki bölgelerden çekilmeyen İsrail ordusunun neden olduğu olaylarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, yerel saatle 27 Kasım 2024’te 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine 26 Ocak’a kadar asker konuşlandırması ve İsrail ordusunun çekilmesi bekleniyordu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen sürede, İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

İsrail ordusu, 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’a çekilme sürecinin planlandığı gibi 60 günden fazla sürdüğünü belirterek, buna rağmen çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurdu.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilimi görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir