35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Kartalkaya mağdurları o anları anlattı: ‘Banyoda ölümü bekledik’

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasına ilişkin duruşma altıncı gününde devam ediyor. Oğlunu kaybeden Danıştay 9. Daire Ceza Başkanı Abdurrahman Gençbay, kamu görevlilerine yönelik soruşturma izni verilmemesini de sert sözlerle eleştirdi.

Fransa’dan X’e soruşturma! Elon Musk’a bir darbe daha

Fransa’da, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’e dış müdahaleye olanak verdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Antalya’da aslan saldırısına uğramıştı: Süleyman Kır hastaneden taburcu edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırısına uğrayan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beş gün süren tedavi boyunca Kır’ın yüz, kulak, gövde ve bacaklarındaki yaraları pansumanla iyileştirildi.

Aydın’da orman yangını çıktı

Aydın’ın Çine ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Görevden uzaklaştırılan Manavgat Belediye Başkanı Kara: İtibar suikastçılarının yalan ve iftiralarıyla cezaevinde tutuluyorum

Görevden uzaklaştırılan Manavgat Belediye Başkanı Kara: İtibar suikastçılarının yalan ve iftiralarıyla cezaevinde tutuluyorum

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.